Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 1:2Mladá Boleslav počtvrté za sebou prohrála, nestačila na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Marušák 1 : 0
43. Trnka 1 : 1
53. Húževka 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v 11. kole extraligy s Vítkovicemi 1:2 a připsali si čtvrtý nezdar za sebou. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili v přesilových hrách oba své góly.

Článek

Středočeši se doma představili po dvou zápasech na kluzištích soupeřů, žádný velký nástup však svým fanouškům nepředvedli. Naopak ve třetí minutě mohli prohrávat, Tomas však z dobré pozice přestřelil. Podobně se vedlo i domácímu Boháčovi, který v úvodní přesilové hře svou šanci neproměnil a Málka nedokázal pokořit.

Vítkovický gólman měl méně práce než jeho protějšek Schwarz, přesto kapituloval jako první. Ve 25. minutě za jeho záda prošla Marušákova střela v početní výhodě. Gól Mladé Boleslavi však musel potvrdit videorozhodčí, hosté totiž stihli puk těsně za brankovou čárou odehrát do bezpečí.

Ve druhé polovině druhé třetiny přišly velké chvíle Schwarze. Reprezentační gólman se dostal i díky vyloučením svých spoluhráčů pod palbu střel, ale předváděl řadu vynikajících zákroků. Zazářil poté zejména proti Sýkorově pokusu při mladoboleslavské přesilovce, kdy puk ekvilibristicky vykopl.

Druhé čisté konto v sezoně však Schwarz nevychytal. Ve 43. minutě jej překonal Trnka a potrestal tak již třetí vyloučení Matějovského v zápase. Vrátit vedení zpět na mladoboleslavskou stranu mohl Bahenský, z ideální pozice ale trefil jen Málka. To Vítkovice měly lepší střeleckou mušku. Dvě sekundy před návratem vyloučeného Handlovského na led překonal Schwarze pohotovou dorážkou Húževka.

Na druhou branku Vítkovic již domácí nedokázali odpovědět, vyrovnat se jim nepodařilo v přesilové hře ani při power play v samotném závěru utkání.

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Marušák (Pabiška, Macho) - 43. Trnka (Burger), 53. Húževka (Káňa). Rozhodčí: A. Jeřábek, Lacina - Kis, Prchal. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 3390.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Loskot, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Káňa - J. Sýkora, Húževka, Svačina - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, M. Hlinka, Tomas - od 21. navíc Szturc. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: