Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 5:3Zlín po třech porážkách zabral a zdolal Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Melenovský 0 : 1
20. Rachůnek 1 : 1
26. Nosek 1 : 2
30. Vlach 2 : 2
47. Důras 3 : 2
55. Balaštík 4 : 2
56. Balaštík 5 : 2
57. Zaťovič 5 : 3

Hokejisté Zlína v 11. kole extraligy zabrali po předchozích třech porážkách a porazili Karlovy Vary 5:3. Dvěma góly zajistil úspěch domácích Jaroslav Balaštík, který potvrdil své střelecké probuzení. Pro Západočechy skončila ve Zlíně série šesti extraligových výher za sebou, což je klubový rekord Energie.

Článek

Zlín nastoupil s novými posilami - brankářem Dubou a obráncem Grofem. Dramatická situace nastala v šesté minutě. Po zákroku Köhlera zůstal na ledě ležet hostující obránce Prošek. Zraněný hráč za sportovního potlesku domácího publika a za pomoci svých spoluhráčů a lékařů opustil ledovou plochu na nosítkách. Za svůj prohřešek vyfasoval zlínský forvard trest na pět minut a do konce utkání.

V delším oslabení si brankář Duba na nedostatek práce v novém působišti stěžovat nemohl. Po střele Kumstáta si poradil i s dorážkou Melenovského. Přesto nakonec poprvé kapituloval, když se prosadil Melenovský. Zlín poté nevyužil zkrácenou přesilovku po vyloučení Kokka. V elitním zlínském útoku nahradil potrestaného Köhlera Sivák. V závěru první třetiny měl Zlín k dispozici přesilovku, kterou zužitkoval. Gól do šatny vstřelil Rachůnek.

Po změně stran si oba týmy zahrály přesilovku. Zatímco domácí mužstvo početní výhodu nevyužilo, hostující celek byl produktivnější. Od modré čáry se napřáhl Nosek a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Tento náskok však Karlovy Vary neudržely dlouho. Před polovinou zápasu vstřelil vyrovnávací branku Vlach. Poté ve velké šanci vystřelil Důras, brankář Mensator jeho pokus neudržel a puk mu propadl mezi betony. Z brankoviště jej do bezpečí odklidil pohotový Sloboda.

V posledním dějství se tým Zlína poprvé v utkání dostal do vedení. Ve 47. minutě se v přesilovce prosadil Důras. Vedoucí branka moravský tým povzbudila, což přineslo další gólové situace. Dva slepené góly vstřelil probuzený kanonýr Balaštík. Za karlovarský tým ještě uspěl Zaťovič. Jeho branka však pouze určila konečnou podobu výsledku. Hostům ke zkorigování nepomohla ani závěrečná power play.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 20. I. Rachůnek (Galvas, Švrček), 30. Roman Vlach (Kubiš), 47. Důras (Švrček), 55. Balaštík (Leška, Linhart), 56. Balaštík - 9. Melenovský (Kumstát, Nosek), 26. Nosek (Čutta, Skuhravý), 57. Zaťovič (Čutta, Cyganov). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5, navíc Köhler (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 4221.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Sailer - Melenovský, Dej, Skladaný - Cyganov, Hřebejk, Zaťovič. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: