Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:2Sparta porazila Liberec 3:2. V prodloužení ji zachránil probuzený střelec Ton

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Kudrna 0 : 1
35. Nedvěd 0 : 2
36. Hromas 1 : 2
58. Treille 2 : 2
64. Ton 3 : 2

Jasný vzkaz zazněl na začátku zápasu Sparty a Liberce. „Vaše výkony jsou ostudné, bruslíte na tenkém ledě.“ Za pár minut následovalo: „Břízo, politiku na Spartě nechceme, Podlešáka ano.“ Tak přivítali sparťanští fanoušci domácí tým. Přece jen výsledky a předposlední místo nebudilo optimismus. Úspěch se ale po upozornění dostavil. Liberec prohrál 2:3 v prodloužení, když rozhodl probuzený sparťanský střelec Petr Ton.

Článek

Sparťané první třetinu nezačali podle představ, prohráli ji 0:1. V 18. minutě Jaroslav Kudrna poslal hosty do vedení. Pár vteřin předtím halou znělo: „Bojujte za Spartu.“ Tentokrát to nevyšlo. Přesto se na konci první části s nervovým ústrojím pral liberecký trenér Jiří Kalous. Domácí hráli přesilovku, dvacátá minuta uplynula, ale konec třetiny nebyl ohlášen a osazenstvo liberecké střídačky hlasitě protestovalo.

Ve druhé třetině opět Tesla arénou několikrát zaburácelo „Bojujte za Spartu,“ ale radosti se dočkala opět druhá strana. Ve 35. minutě Petr Nedvěd zvýšil na 2:0. Sparťané ale také dali gól. Jedna z jejich šancí se dostala za záda brankáře Marka Pince. Ten si dal v podstatě vlastní gól, když si nastřelený puk sám poslal do branky. Za domácí slavil gól Karel Hromas.

Ve třetí části šlo o hodně, domácí fans vyslali na svém webu h s-sparta.cz. před zápasem  zprávu, která nešla přehlédnout. „V pátek budou mít hráči poslední šanci dokázat, že pro ně jméno Sparta má pořád význam. Pokud předvedou nasazení s odpovídajícím výsledkem, udělají první krok po nápravu pošramocené pověsti. Pokud ne, v následujícím zápase s Karlovými Vary bude nespokojenost projevena mnohem razantnějším způsobem."

Ale začátek po druhé přestávce nebyl ideální z pohledu domácích. Po 97 sekundách Sparta pykala pro příliš mnoho hráčů na ledě. Liberec šanci nevyužil a do konce zápasu v podstatě jen bránil. Navíc i hosté si nedokázali srovnat počet hráčů na ledě, také jich hrálo šest. Liberec oslabení zvládl, ale tlaku nakonec neodolal. Dvě minuty před šedesátou minutou srovnal Yorick Treille a utkání šlo do prodloužení. Zde ukázal svoji ránu střelec Petr Ton. On v 64. minutě rozhodl o výhře Sparty.

Sparta Praha - Liberec 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Hromas (Broš), 58. Y. Treille (Ton, Vykoukal), 64. Ton (Broš) - 18. Kudrna (Moravec, Dušek), 35. Nedvěd (Kudrna). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:6, navíc Broš (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 5223.
Pöpperle - Vykoukal, Zacpálek, Philipp, Jan Hanzlík, O'Brien, Gulaši, Salcido - Ton, Broš, Hromas - Kůrka, D. Výborný, Smoleňák - Pacovský, Y. Treille, Bartánus - Koreis, Tůma. Trenéři: Holaň a Volek.
Pinc - Hunkes, Výtisk, Trončinský, Derner, Moravec, Čakajík, Rýgl, Holub - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Podkonický, Vak, M. Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Jech, Urban, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice