Hlavní obsah

Litvínov - Č.Budějovice 3:1Litvínovský Franěk vychytal českobudějovické střelce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Kracík 1 : 0
31. Jánský 2 : 0
38. Snopek 2 : 1
42. Kubinčák 3 : 1

LITVÍNOV

Teprve podruhé vyšli v extralize bodově neprázdno hokejisté Českých Budějovic. Roli lídra soutěže tentokrát nezvládli na ledě Litvínova, který vstupoval do zápasu až z dvanácté pozice v tabulce. Severočeši nakonec vyhráli 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Autor litvínovské branky Vojtěch Kubinčák (vpravo) se raduje se spoluhráči Martinem Jenáčkem (uprostřed) a Jaroslavem Kracíkem.

Článek

„Ve vyrovnaném utkání bylo důležité, kdo se dostane do vedení. Povedlo se to domácím, kteří se tak ocitli ve velké psychické výhodě. Snažili jsme se s nepříznivým stavem něco udělat, ale dali jsme jen jeden gól. A to na lepší výsledek proti bojovnému soupeři nestačilo,“ komentoval porážku českobudějovický asistent trenéra Milan Kupka.

Ústřední postavou zápasu byl litvínovský gólman Petr Franěk, který svůj tým dokonale podržel při šancích soupeře hlavně v první třetině. „Na utkání jsem se těšil, protože jsem měl v extralize kvůli menšímu zranění určitou pauzu. Přesnou diagnózu nechci zveřejňovat, šlo o brankářské problémy. Proti Budějovicím byla nejtěžší úvodní část, kdy jsme ubránili bezbrankové skóre. Pak jsme se zvedli i díky tomu, že jsme oproti minulým kolům přestali faulovat a nepouštěli jsme soupeře do přesilovek,“ líčil zkušený brankář.

Franěk nastoupil místo Jaroslava Hübla a přesvědčil trenéry, že se s ním musí počítat. „Každá výhra potěší a zvlášť nad lídrem tabulky. Je to něco jiného, než když se hraje s posledním celkem. S prvními zákroky ze mě nervozita spadla a bylo to dobré. Cítím se zdravý a připravený nastoupit i příště. Při zápasech venku hrajeme hůř, než doma, a už to chceme změnit,“ dodal Franěk.

Kracík dal první gól

Svůj první gól v dresu Litvínova vstřelil útočník Jaroslav Kracík, který přišel do týmu v září z Plzně. „Kluci si už ze mě dělali legraci, že branku nedám nikdy. Naštěstí jsem se trefil už na 1:0. Tím jsme se uklidnili a tři body jsme už nepustili,“ usmál se forvard, který v extralize až do pátku naposledy skóroval loni v prosinci za Mladou Boleslav v Liberci.

„Proti Budějovicím jsme se zaměřili na to, abychom zbytečně neinkasovali. Přece jen jsme měli z lídra tabulky respekt a bylo těžké se střelecky prosadit. Konečně jsme ale zápas zvládli i takticky. Půl roku jsem nehrál a potřebuji se dostat do pravidelného rytmu. V Litvínově dostávám na ledě hodně prostoru a chci se za to odvděčit trenérům,“ konstatoval Kracík.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články