Hlavní obsah

Plzeň - Brno 0:3Brněnská Kometa vyhrála díky neprůstřelnému Hovimu v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zubíček 0 : 1
20. Hruška 0 : 2
45. Balej 0 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Brna zvítězili v 11. kole extraligy v Plzni 3:0 a potřetí za sebou naplno bodovali. Kometu podržel bezchybným výkonem brankář Sasu Hovi, který vychytal podruhé za sebou čisté konto a neinkasoval už 174 minut v řadě. Brankou a nahrávkou se na výhře podílel Jozef Balej.

Článek

Indiáni svého soupeře překvapili aktivním nástupem. Kometu ovšem podržel gólman Hovi, který skvěle zakročil proti střele Johnsona a především dokázal zázračně lapačkou zastavit dorážku Vlasáka z bezprostřední blízkosti. V osmé minutě našel Vostřák přihrávkou do prostoru mezi kruhy Kováře, jenž ale v dobré pozici trefil pouze rozklek finského brankáře.

Poté se osmělili směrem dopředu také hosté a strážce plzeňské svatyně Salfický musel nadvakrát vleže likvidovat příležitost neobsazeného Pospíšila. Vzápětí vyhrál vhazování uzdravený Dopita, jenž se do brněnské sestavy vrátil po osmizápasové pauze, a Zubíček ranou bez přípravy od modré čáry otevřel skóre.

Hosty vstřelený gól probudil a při přečíslení dvou na jednoho Balej jen těsně přestřelil odkrytou branku. Domácí často ve své útočné snaze propadali v defenzivě, za což je před první přestávkou potrestal Hruška, který pohodlně vrátil do sítě vyraženou bombu Baleje.

V prostřední části domácí ještě zvýšili svoje úsilí o zkorigování výsledku, ale dobře organizovaní hosté dobře bránili střední pásmo a nepouštěli Západočechy do šancí. Navíc podnikali nebezpečné protiútoky. Při výjezdu Dopity zpoza branky se stihl včas k levé tyči přemístit extraligový debutant Halmoši, jenž od druhé třetiny nahradil v brankovišti Salfického.

Domácí mohli snížit v 19 vteřin trvající dvojnásobné početní výhodě, ale hosté ji v pohodě přečkali a naopak po jejím skončení zahrozil ve 38. minutě opět Dopita. Kapitán Komety ujížděl po levé straně, ale Halmoši jeho tvrdou střelu za svá záda nepropustil. Na začátku závěrečné dvacetiminutovky dohrávali domácí přesilovou hru, tvrdý Sýkorův volej však Hovi dokázal vytěsnit mimo maskou.

Hostům vyšla početní výhoda lépe a po křížné přihrávce Kvapila zvýšil na 0:3 přesnou střelou Balej. Ve zbytku hrací doby se Indiáni pokoušeli zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale Hovi se překonával. Dokázal zastavit Sýkorův únik a navrátilec ze zámoří ho nepřekonal ani v samotném závěru. Kometa tak poprvé po svém návratu do nejvyšší soutěže zdolala Indiány.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Zubíček (Dopita), 20. R. Hruška (Balej), 45. Balej (Kvapil, Stehlík). Rozhodčí: Minář, Smitka - Kalivoda, Svoboda. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 4725.
Plzeň: Salfický (21. Halmoši) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler - P. Sýkora, Straka, Vlasák - Vostřák, Jan Kovář, Johnson - J. Heřman, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Obdržálek, Lev - Tvrdík. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Kometa Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Pospíšil, Huml, Veselý - R. Procházka, Dopita, Dlouhý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: