Hlavní obsah

Král střelců utnul podzimní spánek, Ton dovedl Spartu k výhře na Libercem

PRAHA

Pozvedl žezlo. U Petra Tona přesněji hokejovou hůl. Král extraligových střelců se probral z podzimního spánku. Loni v základní části nastřílel 34 gólů. Letos si připsal teprve první. Ten ale rozhodl o výhře nad Libercem 3:2 v prodloužení. „Takto dlouho jsem asi na gól nečekal. Dáváme málo gólu, nedaří se, i proto je na mě vyvíjen větší tlak,“ přiznal sedmatřicetiletý útočník.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Sparty se radují. Konečně vyhráli, porazili Liberec v prodloužení 3:2.

Článek

Konečně výhra, ale dalo to práci, že? Trápíme se, nedaří se. Dneska všichni museli vidět, že se hodně snažíme, ale je tam křeč. Co si budeme povídat, dneska padaly hodně šťastné góly. Jsme rádi, že jsme vyrovnali a mohli jít do prodloužení.

Před zápasem se ozvali nespokojení fanoušci, víte o tom? Já osobně jsem si to přečetl, nevím jak ostatní, v kabině jsme se o tom nebavili. Určitě to moc příjemné není, ale fanoušci na to mají právo, mají svůj názor. Můžeme se o tom bavit, komunikovat. My budeme rádi, když v hojném počtu budou chodit. Doufám, že se to otočí a nejdeme společnou notu.

Když jste vstřelil gól, spadl z vás stres? Já bych ani neřekl spadl, ale radost tam je, přiznám se veliká, ale stále to nejsou tři body. Fanoušci povzbuzují, pro nás není příjemné slyšet „Bojuje za Spartu.“ Tohle moc nepomáhá, já to tak cítím, ale respektuji to, mají na to právo. Dneska museli všichni vidět, že kolikrát tam bylo více chtění než umu. Je tam stále křeč, ale vyhráli jsme, od toho se musíme odrazit. Budeme doufat, že v dalším utkání uděláme tři body.

Zbavíte se vy křeče teď, když jste dal gól? Já se přiznám, že poslední dva, tři zápasy jsem se cítil o něco lépe. Pro mě je důležité, že se dostávám do šancí. Dneska jsem měl nějaké střely. Já se upírám spíš na tým. Povím frázi. Člověk si řekne, aby se z toho zvednul, že dává ostatním šanci v první čtvrtině, on začne od druhé. Takhle já musím třeba uvažovat. Pak za tři čtvrtiny dokážu dát třeba přes dvacet gólů. Takto já uvažuju, aby mě něco hnalo dopředu.

Zvedne se Sparta, když jste vyrovnali těsně před koncem a rozhodli až v prodloužení? Je to dobrý signál. Na druhou stranu nemůžeme hledat jen to negativní. Hráli jsme pátý zápas doma, třikrát to šlo do remízy, ještě jsme tedy doma neprohráli. Spíš to chce hledat pozitivní věci. Musíme jí po malých krůčcích.

Z klubu odešli Hlaváč, Hlinka, Ručinský. Pokud by Sparta nevyhrála, mohly přijít další nepopulární kroky. Ulevilo se vám? Neulevilo se mi, na tohle téma bych se nechtěl nějak bavit. Osobně mě mrzí, jak to dopadlo, to je asi vše, co bych k tomu řekl.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín