Hlavní obsah

Boleslav vyhrála po čtyřech prohrách. Zdolala Slavii 3:1

PRAHA

Oba minule prohráli. Jeden musel poznat tento stav opět. Slavia ve 12. kole hokejové Tipsport extraligy hostila Mladou Boleslav. A ta nezaváhala. Po čtyřech prohrách v řadě vyhrála 3:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Radost na střídačce hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

Předčasný konec přišel už po 69 sekundách pro slávistického útočníka Daniela Brandu. Vražení na hrazení od Jiřího Marušáka ukončilo jeho snažení v tomto utkání.

Dalším momentem natahované třetiny byla přesilovka hostů 5 na 3, kterou zavinil brankář Miroslav Kopřiva vyhozením puku do hlediště. Poté se musel činit, Boleslav měla šance, ale nevyužila je. Naopak na druhé straně se musel Michal Valent protahovat a zkoušet brankářská cvičení, aby zůstal v provozní teplotě.

Útočník Slavie Juraj Štefanka před brankářem Mladé Boleslavi Michalem Valentemfoto: Právo/Petr Hloušek

To neplatilo ovšem pro mladoboleslavského gólmana v prostřední části. Nejdříve čtyři zásahy, poté skok na osmnáct. Stejně nekapituloval muž, který se před utkáním pokřižoval. Druhou třetinu vyhráli hosté. Slavia nedokázala využít dvojnásobnou přesilovku, přišel trest. Vladimír Roth fauloval Radka Matějovského, rozhodčí nařídil trestné střílení. V čase 35.23 faulovaný hráč bezpečně proměnil. Boleslav se dostala do vedení ve vlastním oslabení.

Ve třetí dvacetiminutovce domácí vyrovnali, ale za minutu to opět nebyla pravda. A když v 54. minutě přidal třetí gól Michal Macho, bylo rozhodnuto. Diváci ještě zhlédli bitku slávisty Vašíčka z Bahenským, kterou vyhrál domácí bitkař.  Slavia přesto podruhé v řadě prohrála a Boleslav ukončila sérii čtyř porážek.

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 48. Štefanka (Kuboš, Krenželok) - 36. Matějovský z tr. střílení, 49. Loskot (Duben, Milroy), 54. Macho. Rozhodčí: Hribik, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8, navíc Vašíček (Sla), Bahenský (MB) oba 5+DKU. Využití: 1:0. Diváci: 3182.
M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Vondrka - P. Jelínek, Žejdl, Krenželok - Branda (2. Jaškin), V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Bahenský, Divíšek, Boháč - Pabiška, Macho, Matějovský - Milroy, Vrbata, Loskot - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama