Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 3:2Litvínov prohrál v prodloužení v Liberci, venku získal první bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kudrna 1 : 0
13. Klimenta 2 : 0
22. Jenáček 2 : 1
54. Lukeš 2 : 2
65. Derner 3 : 2

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili ve 12. kole extraligy Litvínov 3:2 v prodloužení. Vyrovnaný duel, ve kterém si Tygři v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, rozhodl v 65. minutě obránce Lukáš Derner. Litvínov i přes prohru získal první bod na kluzištích soupeřů v sezóně.

Článek

Domácí na svého soupeře vlétli s velkým nasazením a zaměstnávali hostujícího brankáře Fraňka hned od první minuty. Ve čtvrté minutě se do velké šance dostal Nedvěd a Franěk jeho pokus ze strany s problémy vyrazil.

V polovině úvodní třetiny se do obrovské šance dostal Hořava, kterého v poslední chvíli nedovoleně zastavil hostující Trávníček. Liberečtí však jeho faul rychle potrestali. Dušek v jasné šanci místo střely volil přihrávku na volného Kudrnu, který neměl sebemenší problém trefit odkrytou branku.

O dalších 26 vteřin později bylo pro litvínovské ještě hůř. Klimenta po chybě obránců se dostal do brejku a střelou pod vyrážečku překonal Fraňka podruhé. Hosté pak dostali příležitost dvou přesilovek v řadě, ale do žádné větší šance se nedokázali dostat.

Do druhé třetiny daleko lépe vstoupili hosté. Nejprve první formace Litvínova zamkla svého soupeře v jeho obraném pásmu a pálila na Vošvrdu jednu střelu za druhou. O pár vteřin později se hosté dočkali touženého snížení. Kubinčák s Rindošem a Jenáčkem perfektně zakombinovali a podařilo se jim snížit.

Liberečtí kontrovali nádherou akcí. Kudrna našel perfektně najetého Nedvěda, který však z otočky nedokázal překonat Fraňka. Od té chvíle se hra začala vyrovnaně přelévat z jedné strany na druhou a oba týmy čekaly, kdo první udělá chybu. Těsně před přestávkou domácí útočník Kudrna fauloval za brankou Fraňka a nabídl tak hostům šanci na vyrovnání. K němu měl blízko Janský, jenž nedokázal dorazit Lukešovu střelu za Vošvrdova záda.

Do třetího dějství vstoupili hosté s chutí vyrovnat a tlačili se čím dál více před domácího brankáře. Jejich pokusy však brzdila častá nepřesnost. Domácí se však nezaměřili na pouhé bránění hubeného náskoku a snažili se, co nejčastěji zaměstnávat Fraňka. V padesáté minutě se málem hosté dočkali, ale skvělou Jánského střelu ještě lepším zákrokem zneškodnil Vošvrda.

O čtyři minuty později se už hosté dočkali. Hübl zavezl puk do pásma, žabičkou našel najíždějícího Lukeše, který dokázal překonat Vošvrdu. Domácí dostali příležitost přesilovky pět na tři, ale Hořava svoji nedisciplinovaností svůj tým o výhodu brzy připravil. V závěru si oba týmy hlídaly vyrovnaný stav, a tak se domácí fanoušci mohli poprvé v sezoně těšit na prodloužení. O druhém bodu pro domácí rozhodl v 65. minutě Derner.

Bílí Tygři Liberec - HC Benzina Litvínov 3:2 v prodl. (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Kudrna (Dušek), 13. Klimenta (Plodek), 65. Derner - 22. Jenáček (Kubinčák, Rindoš), 54. Lukeš (V. Hübl, Švarný). Rozhodčí: Minář, Hradil - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 4715.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Moravec, Hunkes, Výtisk, Rýgl, Holub, Derner, Trončinský - Kudrna, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Podkonický - Víšek, Plodek, Klimenta - Ondřej, Jech, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Pojkar, Kubát, Skuhrovec, Gula, Švarný, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Jánsky - Kubinčák, Rindoš, Jenáček - J. Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín