Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:1Plzeň porazila Třinec a sesedila jej z čela tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vlasák 1 : 0
29. Johnson 2 : 0
48. Vágner 2 : 1
50. Heřman 3 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve 12. kole extraligy Třinec 3:1 a sesadili tak Oceláře z prvního místa v tabulce. Na výhře Indiánů se podílel juniorský brankář Mazanec, který nastoupil poprvé v kariéře v extralize od začátku utkání.

Článek

Po páteční domácí porážce s Kometou plzeňský kouč Jelínek řádně pozměnil složení útočných trojic. Změna se v úvodu osvědčila a po Kovářově teči kotouč jen těsně minul třineckou branku. Hosté zaměstnali Mazance až v 5. minutě, kdy devatenáctiletý gólman bombu Zíba pouze vyrazil, ale Růžička a Kohn s dorážkami neuspěli.

Hosté však hrozili především z rychlých brejků. Po jednom z nich trefil Kohn zblízka Mazance přímo do náruče. Z protiútoku našel Hanzlík ideálně postaveného Straku, ten ale ve formě chytajícího Vojtka nepřehodil. Vzápětí po objetí branky Hanzlík zasunoval u vzdálenější tyče puk za čáru, třinecký gólman se však stihl na poslední chvíli proti jeho zakončení přesunout.

Radost domácím přinesla až rychlá akce Straky, kterou zakončil přesnou střelou zápěstím z pravého kruhu Vlasák. Krátce před první přestávkou se ještě do šance proháčkoval přes polovinu hřiště Lammers, ale Vojtek stihl zakročit. Na začátku prostřední části domácí nevyužili dvě přesilové hry. Prosadili se až v rovnovážném počtu hráčů, když Vojtkovi propadla střela Johnsona.

Hosté prokazovali svou ofenzivní sílu nárazově. Po spolupráci s Květoněm řádně prověřil Mazance Peterek bekhendovou tečí. Indiáni se pokoušeli dvoubrankové vedení navýšit, občas však svoji útočnou snahu přehnali. Po dlouhém pasu Růžičky ujížděl sám na Mazance Květoň, ssi Mazanec ve svém teprve druhém extraligovém utkání v kariéře vybral o chvíli později, kdy si málem srazil za svá záda propagační pokus Varadi.

Na konci druhé třetiny přihrál Vlasák před poloodkrytou branku Martinu Heřmanovi, Vojtek ovšem stihl vleže skvěle zasáhnout. Ve třetí dvacetiminutovce už domácí hráli ze zabezpečené obrany. Přesto měli více šancí hosté. Po chybné rozehrávce Mazanec ale překvapený Kohn vystřelil nedůrazně. Ve 48. minutě už Vágner z levého kruhu zamířil přesněji a střelou nad lapačku snížil na 2:1. Naděje hostů na bodový zisk o dvě minuty později uťal Jan Heřman, který v pádu zpoza branky a za pomoci teče bránícího Hořavy přidal třetí gól. Nic na skóre už nezměnila ani závěrečná hra hostů bez brankáře.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 18. Vlasák (Straka), 29. Johnson (Lammers, St. Pierre), 50. J. Heřman (Lammers) - 48. Vágner (Zíb, Bonk). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 5235.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Dvořák, Straka, Vlasák - P. Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman - Lammers, M. Heřman, Johnson - Stránský, Vostřák, Tvrdík. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb, Hudec (15. Vágner), Lojek, P. Hořava - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - V. Polák, Bonk, Varaďa, od 42. navíc McGregor. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: