Hlavní obsah

Kladno - Brno 4:1Kladno porazilo Brno 4:1 a získalo poprvé tři body na ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kuchler 1 : 0
23. Stieler 2 : 0
35. Hruška 2 : 1
42. Melka 3 : 1
48. Kuchler 4 : 1

Hokejisté Kladna porazili ve 12. kole extraligy Kometu Brno 4:1 a připsali si druhou výhru v normální hrací době v sezoně. Předešlé tři body proti Plzni však získali díky kontumaci. O první 'klasickou' výhru se zasloužil dvěma góly Jiří Kuchler.

Článek

Kladno přitom do zápasu nastoupilo bez svého nejproduktivnějšího hráče, zraněného obránce Tomana.

Moravané začali vlažně a hned po úvodním vhazování mohli inkasovat, ale nájezd dvojice Patera, Treille brankář Hovi zlikvidoval. Na finského brankáře, který v předešlých dvou zápasech neinkasoval, následně nevyzrál ani Eberle.

Varování hostům zřejmě nestačilo, a tak v poslední minutě první třetiny Kuchler po dvojité dorážce vstřelil první gól utkání. Ukončil tak 148 minut dlouhé kladenské čekání na gól, Hovi kapituloval po 193 minutách.

Kdo očekával, že v brněnské kabině byla v přestávce bouřka a Kometa začne plnit svoji úlohu černého koně soutěže, byl zklamaný. Stieler v podobné situaci jako při úvodní brance zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Inkasovaný gól však přece jen hosty probudil. Veterán Dopita prokázal své zkušenosti, hezky uvolnil, ale kladenský brankář Cikánek se nechal překvapit. Agilní Melka mohl vzápětí zvýšit skóre, ale Hovi byl také pozorný. Hostující celek se však přeci jen gólově prosadil. Svoboda ještě svoji příležitost nevyužil, ale poté přišla kladenská hrubá chyba v obranné fázi a Hruška po rychlém protiútoku snížil.

V té chvíli se diváci začali obávat o příznivý vývoj střetnutí. Domácím však "pomohl" na začátku závěrečné třetiny hostující obránce Stehlík, který krosčekoval domácího kapitána Pateru a následně dostal vyšší trest. Důležitou přesilovku využil Melka a získal pro Kladno důležité dvoubrankové vedení.

Když ve 48. minutě Kuchler po chybě brněnské obrany při hře čtyři na čtyři přidal svůj druhý zásah v zápase, bylo definitivně rozhodnuto. Kladno si výhru již pohlídalo.

HC Vagnerplast Kladno - HC Kometa Brno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Kuchler (Melka, Látal), 23. Stieler (Eberle, Melka), 42. Melka (Kuchler, Šmach), 48. Kuchler (Látal, Šmach) - 35. R. Hruška (Mojžíš, Kvapil). Rozhodčí: Mikula, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:5, navíc Stehlík (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2354.
Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, J. Mrázek, Piskáček, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Eberle, Stieler, Luňák. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Brno: Hovi - Richter, Houdek, Protivný, Zubíček, Mojžíš, Malec, Stehlík - R. Hruška, Kvapil, Erat - Brabenec, Hubáček, Balej - Veselý, Huml, Pospíšil - Jakub Svoboda, Dopita, Dlouhý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: