Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 1:2Šimánek zajistil Českým Budějovicím výhru v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Skladaný 1 : 0
31. Šimánek 1 : 1
66. Šimánek 1 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů ve 12. kole extraligy prohráli s Českými Budějovicemi 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si již třetí domácí nezdar v sezoně. Vyrovnaný zápas rozhodl kapitán Jihočechů Jiří Šimánek.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Rastislav Dej (vpravo) z Karlových Varů a brankář Českých Budějovic Jakub Kovář.

Článek

První větší příležitost zápasu si vytvořil hostující Kašpařík, který však na Mensatora nevyzrál. Stejnou mincí oplácel Dej, ale rovněž Kovář vytáhl proti jeho střele reflexivní zákrok lapačkou. V 15. minutě Vydarený prudce vystřelil do oblasti Mensatorova krku, který na následnou dorážku Mikesky nereagoval. Početná skupinka fandů z jihu Čech již slavila vstřelenou branku, ale ta nebyla rozhodčími uznána.

V 19. minutě se radovali domácí, když agilní Dej nezištně nahrál Skladanému, který otevřel skóre zápasu.

Od úvodních vteřin druhé třetiny zatlačil Mountfield domácí do jejich obranného pásma, hned na úvod mohl srovnat Roman Pšurný. Jen díky pohotovému rozkleku Mensatora zůstal stav nezměněn. Tlak hostí vyústil ve vyrovnávací branku, střelu Šulce dorazil za Mensatorova záda Šimánek.

V posledním dějství se opět hra srovnala a příležitosti se střídaly na obou stranách. Ke slovu se dostal ve 45. minutě karlovarský Hruška, jeho střela proletěla vedle levé tyčky spolehlivého Kováře. Hosté již ve středním pásmu úporně bránili zejména Kumstáta a Skuhravého.

I přesto domácí ve druhé polovině tohoto úseku hry začali přece jenom hosty přehrávat. Šance si vytvořili Gřegořek a Hřebejk. V závěru řádné hrací doby se smutným hrdinou pro karlovarské fanoušky stal Hruška, jeho bekhendová střela však zůstala ležet pod pravým Kovářovým betonem.

V 17. vteřině prodloužení se situace opakovala, ale Kovář byl nepřekonatelný. V nastavené době domácí budějovické hráče zatlačili do obrany, Kovář ale postupně vychytal Skuhravého i Noska. Z protiútoku mohl rozhodnout Kašpařík, puk ležící před odkrytou brankou však nedokázal dostat za záda gólmana Energie.

V nájezdech byl úspěšnější Mountfield. Rozhodl Šimánek, jenž se prosadil dvakrát. Třetí zásah přidal Gulaš. Za domácí byli úspěšní pouze Pech a Melenovský.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Skladaný (Dej) - 31. Šimánek (Šulc, Mikeska), rozhodující nájezd Šimánek. Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 3749.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Rohan - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - D. Hruška, Pech, Sailer - Melenovský, Dej, Skladaný - Cyganov, Kuběna, Zaťovič. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Tůma, Melichar, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Kašpařík, Pletka - Martynek, Kuchejda, Mertl - M. Pšurný, Červený, Ježek. Trenéři: Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec