Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 2:1Sparta udolala Karlovy Vary, v nájezdech rozhodl Treille

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v 13. kole Tipsport extraligy Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech. Západočeši se dostali do vedení v první třetině po trefě Hřebejka, Pražané srovnali v prostřední třetině zásluhou Bartánuse. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Treille. Sparta i přes výhru neprotrhla svou černou sérii, už devět zápasů nevyhrála za tři body.

Článek

Úvodní minuty přinesly vyrovnaný hokej s minimem šancí na obou stranách. V sedmé minutě vyrobil hrubku při rozehrávce domácí bek Phillipp a kotouče se okamžitě zmocnil Hřebejk. Pöpperleho si položil k ledu, aby zkušeně zavěsil pod horní tyčku. Pražany inkasovaná branka poslala do kolen, dlouhé minuty se bránili útokům Karlovarských a zmohli se jen na vyhazování puků z vlastní třetiny.

Ve druhé třetině Sparta přeci jen přidala, v nadějné pozici se ocitl Bartánus, pálil ovšem mimo. Ve 22. minutě hráli domácí přes minutu a půl dlouhou dvojnásobnou přesilovku, gólu se ale nejenže nedočkali, Mensatora ani pořádně neohrozili. O dvanáct minut později se Spartě naskytla stejná příležitost znovu, ani ta ale vyrovnání nepřinesla.

V 37. minutě předložil Ton kotouč Bartánusovi, který ranou z mezikruží trefil mezeru mezi Mensatorovými betony a přeci jen srovnal. Na přelomu druhého a třetího dějství se naskytla výhoda dvou mužů na ledě i Západočechům, vedli si však stejně jako jejich soupeř v předešlých případech. I proto, že Pecha ve vyložené příležitosti vychytal Pöpperle.

Ve 46. minutě mohl poslat Spartu do vedení Koreis, jeho střela z ideální pozice ale těsně minula levou tyč. Posléze pak zase směřoval Treille sám na Mensatora, trefil ale jen gólmanovu hruď. Obě mužstva chtěla rozhodnout v normální hrací době, a tak šancí neubývalo. Nejprve mířil Dej tváří v tvář Pöpperlemu mimo, na druhé straně se perfektním zákrokem proti Bartánusovi blýskl Mensator.

Na řadu tak přišlo prodloužení, v jehož závěru putoval na trestnou lavici Čutta a domácí hráli 55 vteřin ve čtyřech proti třem. Gólu se ale nedočkali, proto musely rozhodnout až nájezdy. Ten vítězný proměnil Treille a zajistil domácím bod navíc.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. nájezdech(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Bartánus (Ton, Vykoukal), rozh. nájezd Treille - 7. Hřebejk. Rozhodčí: Fraňo, Blecha - Jílek, Jindra. Vyloučení: 5:7. Bez využití: Diváci: 3618.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Jan Hanzlík, Philipp, O'Brien, Salcido - Y. Treille, Koreis, Smoleňák - Ton, Broš, Bartánus - Kůrka, D. Výborný, Hromas - Pacovský, Karpov, Tůma. Trenéři: Holaň a Volek.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Sailer - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Melenovský - Kuběna, Cyganov, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články