Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 3:4Plzeň po třech letech dokázala uspět ve Zlíně

ZLÍN

Hokejisté Plzně zvítězili ve 13. kole extraligy na ledě Zlína 4:3 a po předešlých čtyřech porážkách podruhé za sebou bodovali naplno. Stejně jako v neděli proti Třinci nastoupil v úterý v brance Indiánů devatenáctiletý gólman Marek Mazanec a i při svém druhém startu od začátku v nejvyšší soutěži v kariéře slavil výhru. Plzeň uspěla ve Zlíně poprvé od října 2007, když od té doby tam pět zápasů po sobě nebodovala.

Článek

Pikantní duel odehráli bratři Rachůnkové. Zatímco Ivan hájil barvy Zlína, tak jeho mladší sourozenec měl na sobě plzeňský dres, když je na západě Čech na zkoušce z prvoligového Znojma. Po boku Balaštíka a Lešky nastoupil Sivák, který nahradil útočníka Köhlera, jenž si odpykával trest ve hře z minulého utkání. V brance Zlína nastoupil opět gólman Duba.

Na góly nemuseli diváci dlouho čekat. Již ve třetí minutě zápasu zamířil do černého Balaštík. Plzeň sice bleskově odpověděla Frolovým gólem, ale Zlín se v šesté minutě opět dostal do vedení. Podruhé v utkání skóroval kapitán Balaštík. Domácí celek poté nevyužil dvě přesilovky po vyloučení Dreslera a Benáka.

Plzeň zaúřadovala po polovině první dvacetiminutovky. Jejich druhou branku vstřelil Kovář. Ani třetí přesilovku po provinění Frola Zlín nezužitkoval a naopak v oslabení zamířil Jan Heřman vedle zlínské branky.

Ve druhém dějství si v početní výhodě zahráli poprvé hráči Plzně po vyloučení Balána. Pozornost brankáře Duby prověřil střelou zblízka Straka. Ve vlastním oslabení ujel plzeňské obraně Balaštík, který však hostujícího gólmana nepřekonal. Po zkonsolidování řad Zlín potrápil hostující obranu. Tvrdou střelu vyslal Ivan Rachůnek a po něm neuspěl Balán jehož pokus brankář Mazanec efektně chytil.

Při Kubišově vyloučení hostující hráči zaměstnali bránící čtveřici a jejich snaha vyústila v gólovou situaci. Po sérii přihrávek prostřelil Hanzlík od modré čáry vše co mu stálo v cestě. Plzeň se poprvé v zápase dostala do vedení a tato situace ji nastartovala k dalšímu gólu. Čtvrtou trefu západočeského celku zaznamenal Sýkora.

Do závěrečné části vstoupili hráči Zlína s cílem zkorigovat nepříznivý stav. To se jim podařilo ve 47. minutě, když kontaktní gól vsítil Ivan Rachůnek. Poté se hra přelévala na obě strany. Průběžné skóre zůstalo beze změny jen díky brankářům. V posledních pěti minutách základní hrací doby si tým Zlína vytvářel nápor a obléhal plzeňskou branku. Před závěrem základní hrací doby putovali na trestnou lavici Balaštík s Modrým. Zlínu závěrečná power play v pěti proti čtyřem ke srovnání nepomohla.

PSG Zlín - HC Plzeň 1929 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Balaštík (Linhart, Leška), 6. Balaštík (Linhart), 47. I. Rachůnek (Galvas) - 3. Frolo (Straka, Vlasák), 12. Jan Kovář (P. Sýkora), 37. Jiří Hanzlík (Vlasák, Straka), 38. P. Sýkora (Jan Kovář, J. Heřman). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 4141.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, od 41. navíc Lučka - Balaštík, Leška, Sivák - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, F. Čech - od 21. navíc Balán, od 41. navíc Holík. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo, od 21. navíc Jeřábek - Dvořák, Straka, Vlasák - P. Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman - Lammers, M. Heřman, Johnson - Stránský, Vostřák, T. Rachůnek. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama