Hlavní obsah

Brno - Slavia 1:2Růžička zajistil v nájezdech Slavii vítězství v Brně

BRNO

Hokejisté pražské Slavie zvítězili v úterním 13. kole extraligy na ledě Komety Brno 2:1 po samostatných nájezdech. Závěrečný rozstřel rozhodl až v páté sérii Vladimír Růžička mladší. V normální hrací době padly obě branky v rozmezí dvaceti sekund v polovině utkání. Na gól domácího Jakuba Svobody bleskově odpověděl Petr Kuboš.

Článek

Bojovné utkání bylo poměrně bohaté na dramatické momenty, ve kterých hráli hlavní roli oba gólmani, domácí Hovi a slávistický Kopřiva. Kometa promarnila hned v úvodních deseti minutách dvě přesilovky. Dostala soupeře pod tlak, ale výborně bránící hosté vyložené šance nepřipustili a střelba od modré čáry postrádala účinnost.

Ještě větší šanci zahodila vzápětí Slavia, protože k vyloučenému domácímu obránci Zubíčkovi zasedl po pěti sekundách za vyhození kotouče Protivný. V téměř dvouminutové početní převaze pět na tři se Slavia vůbec neprosadila, pouze bez efektu hledala výhodnější střeleckou pozici, ze které by vyzrála na pozorného Hoviho.

Po přestávce Slavia začala hru prokládat svou velkou zbraní, rychlými protiútoky. Kometě při pokusech o totéž chyběla přesnější finální přihrávka. Tlak Slavie postupně narůstal, ale Hovi byl vždy na správném místě a všechny rány s přehledem kryl nebo vyrážel do rohů kluziště.

Ve 31. minutě založila Slavia nepřesně útočnou akci, kotouč vybojoval ve středním pásmu Huml a hned vyslal do brejku Jakuba Svobodu, který střelou pod horní tyčku otevřel skóre. Domácí radost ale ještě ani neutichla a Slavia vyrovnala. Po ose Jaškin, Tomica se dostal kotouč před Kuboše, který jej pohotově zasunul do sítě.

Slavia dál tlačila, důrazněji napadala soupeře po ztrátě kotouče. Naopak Kometa působila při zakládání útočných akcí bezradně a jen s velkými obtížemi se dostávala přes střední pásmo. V závěru třetí třetiny se Kometa vypjala k velkému náporu, ale domácí útočníci brankáře Kopřivu ostřelovali ze všech pozic marně.

Ani prodloužení pak rozhodnutí nepřineslo. V nájezdech uspěli Růžička a domácí Brabenec, naopak neúspěšní byli slávisté Tomáš Svoboda a Vondrka i Brňané Veselý a Balej. Ve čtvrté sérii nedali branky Brabenec a Tomáš Svoboda, a když byl neúspěšný i Jakub Svoboda, duel ukončil střelou vedle Hoviho Růžička.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Jakub Svoboda (Huml) - 32. Kuboš (Tomica, Jaškin), rozhodující sam. nájezd V. Růžička ml. Rozhodčí: Minář, Hradil - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8, navíc Veselý (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Stehlík, Houdek, Mojžíš, Malec, Protivný, Zubíček, Kempný - Balej, R. Hruška, Dlouhý - Erat, Brabenec, Hubáček - Veselý, Huml, Pospíšil - Jakub Svoboda, Křivohlávek. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Holec, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Sklenář, P. Jelínek. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec