Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 2:3Pardubice prohrály doma pátý ze šesti duelů, podlehly i Boleslavi

PARDUBICE

Hokejisté mistrovských Pardubic podlehli v 13. kole extraligy Mladé Boleslavi 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si už pátou porážku ze šesti domácích zápasů v sezóně. V úterý Východočeši dokázali smazat mezi 54. a 55 minutou během 56 vteřin dvoubrankovou ztrátu, ale v rozstřelu rozhodl o úspěchu hostů David Vrbata.

Článek

Pardubičtí začali aktivně, ve třetí minutě měli po Macháčkově vyloučení navíc možnost přesilové hry, ale potvrdili, že se jim v nich v této sezoně nedaří. Nicméně celou úvodní třetinu domácí měli výraznou převahu, ale do předbrankového prostoru se dostávali minimálně.

Středočeši spoléhali na rychlé protiútoky a ve 14. minutě jim to málem vyšlo. Macho však mířil těsně vedle, stejně si vedl o minutu později na druhé straně Zohorna. Když už se zdálo, že do kabin půjdou oba soupeři za bezgólového stavu, skóre se 52 sekund před první sirénou přece jen měnilo. Vrbatovo nahození před branku se odrazilo od Nakládala za Růžičkova záda.

I v úvodu druhé třetiny mohl Eaton udeřit, ale znovu jeho hráči nevyužili přesilovku při vyloučení Bahenského. Pak dostali příležitost dlouhé početní výhody hosté, když na trestnou lavici šli postupně Špirko a Pineault, ale ani jim se nevedlo lépe. Naopak domácí byli v oslabení nebezpečnější než v přesilovkách. Ve 35. minutě se ale tým kouče Tlačila podruhé prosadil. Na Divíškovu přesnou přihrávku před Růžičku si najel Boháč a domácí strážce branky byl bezmocný. Tento gól domácí znervóznil a hosté kontrolovali hru.

V závěrečné třetině se domácí snažili prolomit střeleckou nemohoucnost na domácím ledě, která trvala už pět třetin, ale dlouho se jim to nedařilo. Tlak domácích zbrzdilo v polovině třetí třetiny vyloučení Mezeie. V 54. minutě ale šel pykat mladoboleslavský Hay a obránce Kaberle svou první extraligovou trefou v pardubickém dresu snížil. Za 56 vteřin už bylo vyrovnáno, když Somík našel zpoza branky Špirka a gólman Valent kapituloval podruhé.

Domácí rázem ožili a jejich agresivní hra přinesla výrazný tlak. Dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny byl vyloučen hostující Macho, domácí však z toho nic nevytěžili a tak se prodlužovalo. V pětiminutovém nastavení se také nerozhodlo a v rozstřelu rozhodl ve čtvrté sérii Vrbata, který se trefil už i v prvním kole nájezdů. Za domácí byl úspěšný pouze Pivko. Mistr tak zůstává s pouhými pěti body na domácím ledě nejhorší v extralize, venku však už získal dalších 13 bodů.

HC Eaton Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 54. Kaberle (Kolář I, Koukal), 55. Špirko (Somík) - 20. Vrbata (Marušák), 35. Boháč (Divíšek), rozhodující sam. nájezdech Vrbata. Rozhodčí: Pešina, Šír - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6957.
Pardubice: M. Růžička - Mezei, Kaberle, Kočí, Píša, Jillson, Kolář II, Nakládal - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Špirko, Somík - Pineault, Zohorna, Pivko - Radil, Rákos, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Bahenský, Divíšek, Boháč - Pabiška, Macho, Matějovský - Milroy, Vrbata, Loskot - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice