Hlavní obsah

Fanoušci na Spartu pískali. My ale potřebujeme podporu, prosí Bartánus

Do Sparty přišel s vizitkou kanonýra. Vždyť v minulém ročníku nasázel Marek Bartánus ve slovenské nejvyšší soutěži 33 branek. A to navíc v dresu Liptovského Mikuláše, průměrného mužstva. Jenže po jedenácti kolech v české extralize svítila v kolonce jeho gólů nula. Až v neděli se třiadvacetiletý forvard probral, Vítkovicím vstřelil dva góly. A o dva dny později přispěl brankou k výhře nad Karlovými Vary.

Foto: www.hcsparta.cz

Marek Bartánus, útočník Sparty Praha

Článek

Srážela vás psychicky tato nelichotivá bilance?

Pro hráče je těžké, když se mu po takové sezóně, jakou měl loni, tolik nedaří. Každý gól proto ke zlepšení výkonů hodně pomáhá. Ale hlavně že jsme vyhráli.

Kdybyste proti Varům proměnil tutovku na konci třetí třetiny, mohla to být dokonce výhra za tři body. Co scházelo k úspěšnému zakončení?

Velmi málo. Puk byl sice ode mě trošku dál, ale viděl jsem, že je brankář venku z brány. Střílel jsem do prázdné branky, netrefil jsem to ale s takovou razancí a Mensator to chytil. Škoda.

Sparta už devět zápasů marně čeká na vítězství za tři body. Převažují po výhře na nájezdy i tak pozitivní pocity, nebo jsou dva body málo?

Momentálně jsme ve velmi těžké situaci a pro nás je výhra jako výhra. I za dva body jsme velmi šťastní.

Aby ne, když jste znovu museli dotahovat náskok soupeře. Jaká byla nálada na střídačce, když se Karlovy Vary brzy dostaly do vedení?

Stalo se nám to už poněkolikáté, to je pravda... Ale my opravdu nejdeme do zápasu s tím, že dostaneme gól a pak se to snad nějak podaří dotáhnout. Ale my jsme to dokázali, takovéhle výhry jsou nejtěžší. Navzdory tomu, že diváci na nás v určitých fázích zápasu byli naštvaní.

Fandové na vás pískali už od druhé třetiny. Jak složité bylo jejich reakci nevnímat?

Sami cítíme, že to není ono. Fanoušci mají svůj názor, my ale potřebujeme, aby nás podporovali. Po závěrečné siréně nám však pěkně poděkovali.

Připouštěl jste si, že proti Varům hrajete i za trenéry, jejichž pozice není z nejpevnějších?

Všichni jsme jedno mužstvo. Hráči i realizační tým. Z tohoto špatného období se musíme dostat sami. Tvrdou a poctivou prací.

<tbody><tr class="invert"><td>Slova Petra Břízy, generálního manažera Sparty</td></tr><tr class="highlight"><td>Dvě třetiny jsme se trápili, nakonec jsme ale k vítězství došli. Máme dva body, což je jednoznačně pozitivní. Zvlášť v naší situaci. Všichni v kabině si oddechli, že jsme zápas otočili a dva body získali. </td></tr><tr><td>Ve Spartě jsme zažil iks takovýchto krizí, kdy jsme se trápili a trápili a pak se to rozjelo. Se současnou situací se proto musíme poprat a ne nad tím přemýšlet. To je jediný recept, který můžeme praktikovat. </td></tr><tr class="highlight"><td>Jestli budeme řešit pozici trenérů? Nebudeme řešit vůbec nic.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: