Hlavní obsah

Třinec - Brno 0:3Hokejisté Třince doma podlehli Brnu a opustili první místo

TŘINEC

Hokejisté Třince podlehli v pátečním 14. kole extraligy Brnu 0:3 a opustili vedoucí příčku extraligové tabulky. Hosty k vítězství nasměroval dvěma prvními brankami sezóny Radek Dlouhý. Lví podíl na výhře měl ale také brankář Jiří Trvaj, který si připsal 37 zásahů a poprvé v ročníku udržel čisté konto.

Článek

Třinec rozehrál zápas aktivně, ale velká střelecká převaha mu v první části nebyla vůbec nic platná. Domácí promarnili hned několik slibných příležitostí. Peterek v deváté minutě už slavil, ale videorozhodčí po několika sekundách negoval třineckou radost verdiktem, že puk nepřekročil brankovou čáru.

Brno hrozilo převážně z brejků. Brabenec se ve 12. minutě snad zalekl vedoucího gólu a sám před Hamerlíkem ze stoprocentní situace vůbec netrefil bránu. I přesto šla Kometa do kabin s náskokem: Dlouhý vypíchl na útočné modré čáře puk v třinecké přesilovce Hrabalovi a akci i sám zakončil.

Hlavní postavou úvodní dvacetiminutovky byla však brněnský gólman Trvaj, který pochytal 19 střel.

Střelecká mizérie Třinec nebrala konce. Oceláři si udržovali převahu, trenéři stále častěji vynechávali čtvrtý útok, ale branka výtečného Trvaje byla zakletá. Po přihrávce zpoza brány naopak neobsazený Dlouhý přidal ve 26. minutě svůj druhý gól.

Oceláři ne a ne dát kontaktní gól. Neujala se přesilovková střela Hrabala, která skončila na tyčce, domácí nezvedli hlavu ani ve dvacetisekundové hře pěti proti třem. Do kolen je naopak málem poslal Ostrčil, jenž v 32. minutě dělovkou orazítkoval břevno.

Třinecká naděje doutnala až do závěrečné čtvrthodiny. Zápas ve 46. minutě rozhodl Polodna, který po kombinaci s Hruškou zblízka vsítil svůj první gól sezony. Kometa hned po vhazování mohla přidat i čtvrtý gól, ale Hubáček tváří v tvář Hamerlíkovi neuspěl.

Domácí už dohrávali v křeči a poprvé v sezóně vyšli střelecky naprázdno.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Dlouhý, 26. Dlouhý (Balej, R. Hruška), 46. Polodna (R. Hruška). Rozhodčí: Minář, Lacina - Jindra, Jílek. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3894.
Třinec: Hamerlík - Lojek, P. Hořava, Krajíček, Hrabal, Zíb, Vágner, Kania - Polák, Bonk, Varaďa - Kohn, McGregor, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - Hrňa, Polanský, Orsava. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Brno: Trvaj - Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Ostrčil, Malec, Mojžíš, Kempný - Balej, R. Hruška, Dlouhý - Erat, Brabenec, Hubáček - Jakub Svoboda, Huml, Veselý - Pospíšil, Meidl, Polodna. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice