Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 0:2Kladno poprvé v sezóně bodovalo venku, vyhrálo v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté posledního Kladna zvítězili ve 14. kole extraligy v Mladé Boleslavi 2:0 a na šestý pokus v sezóně získali první body na ledě soupeře. Čistým kontem přispěl k třetí výhře Vagnerplastu v sezóně Martin Falter, který dostal přednost před Lukášem Cikánkem. Mladoboleslavští sice přivezli dvě výhry z minulých dvou zápasů venku, ale před vlastním publikem prohráli potřetí za sebou.

Článek

Kladno po nevydařeném zápase v Litvínově reagovalo velkými změnami v sestavě. Nastoupilo s obránci Zemanem a Lukášem Poživilem i útočníkem Hovorkou, které získalo na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem. Naopak už nehráli útočníci Kafka s Luňákem, jimž končí hostování ze Sparty. Na soupisce chyběl zadák Drtina a jen lavičce zůstali i Kameš s Piskáčkem.

Domácí měli v první polovině úvodního dějství nápor, který umocnilo po 76 vteřinách Tomanovo vyloučení, ale Falter všechny pokusy domácích pokryl. Největší šanci měl v sedmé minutě Matějovský, ale na kladenského gólmana zblízka nevyzrál. Postupně začal hrozit také poslední tým tabulky a v 11. minutě se Vagnerplast radoval z vedení, když Mrázkovu střelu od modré čáry tečoval Melka a puk obloučkem zapadl za Schwarzova záda.

Za necelé dvě minuty získal puk na obranné modré čáře Valský, únik dvou na jednoho s Kallou vyřešil sám střelou do levého horního rohu a Kladno vedlo 2:0. Kladenští ožili a Poživilovu střelu kryl lapačkou Schwarz, na druhé straně minul z dorážky důrazný Pabiška. V závěru úvodního měl problémy Schwarz s tečovanou střelou Bělohlava.

Po vyloučení Kotrly po skončení první třetiny hráli domácí po přestávce přesilovku, ale Matějovský u pravé tyče Faltera nepřetlačil. Následně putoval na trestnou lavici i Treille, ale ani v třetí početní výhodě v utkání Mladá Boleslav neuspěl. Ránu osamoceného Žabky z pravého kruhy vykryl Falter. Neuspěl ani při plném počtu hráčů na ledě v 29. minutě Gajovský.

Za hosty zahrozil Hovorka, na druhé straně neuspěl Bahenský. Z dalšího brejku Kladna ohrozil Schwarze Kotrla a v nadějné pozici byl vzápětí i Hovorka, jemuž zabránil v zakončení faulem Jindra. Kladno si vytvořilo v přesilovce velký tlak, ale Schwarz držel naděje svého týmu. V 39. minutě byl blízko snížení Nouza, ale po náporu domácích minul.

Na přelomu druhé a třetí části přestála Mladá Boleslav další oslabení. Domácí se snažili výsledek zkorigovat, ale Kladno se dobrou defenzívou nepouštělo na dostřel. Závar a dorážku Pabišky vyřešil Falter, stejně jako o chvíli později šanci Handlovského. Pojistit náskok Kladna mohl v 53. minutě Melka. Šance Marušák, opět Handlovského a ani závěrečná power play už na výsledku nic nezměnily.

BK Mladá Boleslav - HC Vagnerplast Kladno 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávka: 11. Melka (J. Mrázek), 13. Valský. Rozhodčí: Mikula, Šindler - Kis, Prchal. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3515.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Bahenský, Divíšek, Boháč - Pabiška, Macho, Matějovský - Milroy, Vrbata, Loskot - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Kladno: Falter - L. Poživil, Zeman, J. Mrázek, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kotrla - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Hovorka, Stieler, Eberle. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata: