Hlavní obsah

Všichni jsou rádi, že je Sparta dole, říká kapitán Výborný

PRAHA

Kapitán rozhodl o výhře v nájezdech. David Výborný vstřelil rozhodující gól a Sparta porazila Pardubice 2:1. Ale žádná velká sláva. Domácí vyhráli se štěstím a pohled na tabulku není radostný. Sparťané jsou stále předposlední. „V zápasech prohráváme a jsme hrozně dole, tohle nás může dostat jedině nahoru, takže jsem jel víceméně v klidu,“ popsal rozhodující páteční moment zkušený útočník.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty David Výborný

Článek

Je podle vás situace ve Spartě vážná? Za tři body jste vyhráli naposledy před měsícem, což je dlouhá doba. Nekoukám se na tabulku pod sebe, ale na týmy před námi, ty se snažíme dohonit. Smažíme se o tři body, ale dneska jsou zlatý dva. Po čtyřiceti minutách jsme si je nezasloužili.

Dáváte góly až pár minut před koncem utkání, proč, v čem vidíte sparťanský problém? Nevím, kdybych to věděl, tak bych gól dal na začátku třeba i já. Je hrozně těžké dotahovat. My jsme ani jeden zápas neodehráli, že bychom utekli třeba na 3:0. Potřebujeme se chytit slepeným gólem, aby se soupeř musel nutit do nás, ne my do něj. Zase jsme ale v sobě nějakou sílu našli, že jsme zápas urvali a získali dva body. V té naší situaci...za těch pět minut klobouk dolů. Chybí nám lehkost, chybí trochu štěstí, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Jiní góly dávají, takže těžko říci.

Nájezdy šel chytat Adam Svoboda, který celé utkání stál na střídačce, překvapilo vás to? Abych řekl pravdu, tak jo. V Pardubicích asi vědí, že Adam je nějaký specialista na nájezdy.

Trenéři po vás chtějí, abyste chodili více do branky, to asi není zrovna váš styl, že? Určitě ne, ale jsem na to zvyklý z Kanady, kde jsem hrál proti dvoumetrovým frajerům. Pro mě je určitě lepší technická hra.

Máte velké nervy na střídačce, když stále v zápasech prohráváte? Určitě. O přestávce si k tomu vždycky něco řekneme v kabině. Nikdo nám nepomůže, všichni jsou rádi, že Sparta hraje dole, všichni se na ni chtějí vytáhnout. Musíme se z toho dostat sami.

V neděli hrajete s posledním Kladnem... To nebude jednoduchý zápas, liga je hrozně vyrovnaná, musíme vyhrát za tři body.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín