Hlavní obsah

Vítkovice vystřídaly v čele Budějovice, Sparta v duelu nejhorších prohrála v Kladně

PRAHA

Patnáctým kolem pokračovala v neděli hokejová Tipsport extraliga a v čele tabulky opět došlo ke změně. Od pátku vedoucí České Budějovice totiž prohrály 2:4 v Plzni a uvolnily tak cestu Vítkovicícm, které stejným poměrem zvítězily doma nad Litvínovem. V souboji dvou nejhorších celků extraligy zvítězilo domácí Kladno nad Spartou a snížilo ztrátu na celek z Holešovic na tři body.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zlínský útočník Jaroslav Balaštík překonává gólmana Slavie Miroslava Kopřivu.

Článek
Fotogalerie

Povzbuzený Litvínov po dvou domácích výhrách na ledě Vítkovic ztrácel. Na rychlé vedení domácích sice ještě odpověděl Lukeš, Burger ale záhy znovu vrátil výhodu na stranu Moravanů. V polovině utkání vedli domácí po trefě Vrány už o dvě branky. Naději Severočechů pak oživil v 48. minutě Kubát, o dvě minuty později ale určil konečný výsledek Klimek.

Stoprocentní bodový zisk posunul Vítkovice po třech kolech zpět do čela tabulky, protože Budějovice v Plzni zaváhaly. Dlouho remízový duel rozhodla závěrečná pětiminutovka. Jihočeši ještě dokázali během minuty zareagovat na gól Dvořák, po Martynkově trefě ale bylo vyrovnáno pouhých 42 sekund. Poté šli domácí opět do vedení po gólu Jana Kováře, který v neděli hned dvakrát překonal svého bratra Jakuba v jihočeské brance. Hosté zkusili štěstí při power play, nakonec ale inkasovali ještě čtvrtý gól.

Vítkovice vedou extraligu s náskokem dvou bodů na Budějovice, v pondělí se na ně ale může dotáhnout Třinec, který čeká dohrávka v Pardubicích.

Vary nakonec braly jen dva body

Kontakt s nejlepšími dál drží brněnská Kometa, která v neděli porazila nejtěsnějším rozdílem Mladou Boleslav. Jediný gól utkání zařídil v úvodu prostřední části Petr Hubáček, gólman Komety Jiří Trvaj udržel už ve druhém zápase v řadě čisté konto.

Hokejisté Karlových Varů si odvezli dva body z Liberce po vítězství 4:3 v samostatných nájezdech. Na severu Čech sice vedli o dvě branky, domácím se ale podařilo náskok soupeře vymazat. Ještě v 49. minutě byli karlovarští po trefě Sailera třem bodům blíž, Víšek ale pět minut před třetí sirénou vynutil prodloužení. Nakonec rozhodovaly až nájezdy a v nich vystřelil o bod navíc pro hosty Pech.

Slavii se v domácích zápasech příliš nedaří, proti Zlínu ale byla přesto favoritem. Loni vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy a i v letošním ročníku ve druhém kole uspěla. Papírové předpoklady se však nenaplnily. Hosté vedli od 10. minuty po trefě Balaštíka a konečnou podobu skóre určil 43 sekund po začátku druhé části Leška.

Už jen tři body aktuálně dělí v tabulce dva nejhorší celky extraligy. Předposlední Sparta sice na ledě posledního Kladna od 6. minuty vedla po trefě Smoleňáka, domácí ale ještě v úodní desetiminutovce srovnali a před přestávkou se dostali do vedení zásluhou Eberleho. Vítěznou kladenskou pojistku přidal v 54. minutě Mrázek.

Hokejová Tipsport extraliga - 15. kolo
Slavia Praha - Zlín 0:2on-line
Branky: 10. Balaštík, 21. Leška.
Liberec - Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 30. Vak, 47. Trončinský, 55. Víšek - 16. Skladaný, 27. Pech, 49. Sailer, rozh. nájezd Pech.
Kometa Brno - Mladá Boleslav 1:0on-line
Branka: 22. Hubáček.
Kladno - Sparta Praha 3:1on-line
Branky: 10. Kalla, 19. Eberle, 54. Mrázek - 6. Smoleňák.
Plzeň - České Budějovice 4:2on-line
Branky: 10. Kovář, 56. Dvořák, 57. Kovář, 59. Straka - 20. R. Pšurný, 57. Martynek.
Vítkovice - Litvínov 4:2on-line
Branky: 7. Barinka, 14. Burger, 34. Vrána, 50. Klimek - 12. Lukeš, 48. Kubát.
25.10. 18:00 Pardubice - Třinecon-line

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články