Hlavní obsah

Zlínský Leška nachytal brankáře Slavie Kopřivu, dal gól o jeho nohu

Čas nepozornosti a štěstí zároveň nadešel. Zase to zkusil, zase se dočkal. Na špek skočil slávistický brankář Miroslav Kopřiva, kterého vytrestal zlínský útočník Petr Leška. Držel puk za brankou, přesto vstřelil gól. Nahození a černá guma se odrazila od nohy gólmana za brankovou čáru. „Zkusil jsem to, občas to tak dělám, vyšlo mi to po dlouhé době, to musím přiznat,“ smál se nejproduktivnější hráč Zlína. I díky jeho trefě Slavia prohrála v neděli doma 0:2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Dal jste kuriózní gól, byl Kopřiva moc vyjetý, že jste uspěl? Ne, ne. Stál tam, hlídal si tyčku, ale zkusil jsem mu to dát o beton, naštěstí si to tam hodil. (Překvapil mě, trefil mě vzadu do kolena. Takové góly bych neměl dostávat, řekl k nešťastnému okamžiku slávistický gólman).

Chyboval slávistický brankář? Asi určitě, gólman by neměl pouštět góly zpoza brankové čáry, ale stát se to může.

Kdy vám taková lest vyšla naposledy? Nepamatuji si, abych řekl pravdu, ale nebylo to poprvé.

Z kolika pokusů se trefíte? Jéžiš...fakt hodně pokusů, nepamatuji, kdy to bylo naposledy. Zkouším to tam nahodit z rohu tak desetkrát za sezónu, teď vyšlo to. Super.

Zlínu se letos moc nedaří, výhra na Slavii asi přišla vhod, že? Určitě, body potřebujeme, jsme rádi, že jsme Slávku předběhli. Snad už se rozjedeme k lepšímu.

Věřili jste, že se chytíte zrovna na hřišti soupeře? My ani doma moc nevyhráváme. Možná je pro nás jednodušší vyhrát venku. Můžeme hrát uvolněněji, ne tolik pod stresem. Doma musíme kvůli fanouškům tvořit, tady můžeme vyčkávat na chyby, to se nám dneska vyplatilo.

Věděli jste, že je Slavia doma druhá nejhorší? Vím, že moc nevyhrávají, ale přesnou bilanci jsem neznal. My věděli, že nedávají mnoho gólů, takže jsme chtěli hrát perfektně dozadu, abychom nemuseli dotahovat. Vyšlo to, my pak mohli hrát zanďoura, oni museli do útoku, což se jim moc nedařilo.

První gól zápasu vstřelil Jaroslav Balaštík, střelec obživil, že? Určitě to je dobře, Jarda přispívá pravidelně každý rok, jeho góly chyběly, teď už hraje dobře. Uvidíme, jak to bude pokračovat. Potřebujeme body, abychom byli výše v patrech tabulky, abychom se netřepali jako Kladno.

Reklama

Související témata: