Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 1:0Brankář Komety Trvaj vychytal druhou nulu v řadě

BRNO

Povedený víkend má za sebou brankář hokejistů Komety Jiří Trvaj. Po pátečním duelu v Třinci udržel i v neděli proti Mladé Boleslavi čisté konto a jediný Hubáčkův gól tak vynesl Brňanům další tři body.

Článek

„Je to fantastický pocit. Na mých nulách mají ale značnou zásluhu i kluci v poli. Smekám před nimi, jak perfektně si v defenzívě počínají,“ pochválil Trvaj spoluhráče. Zkušený gólman přitom vstupoval do sezóny jako dvojka za Finem Hovim. „Když mi ale trenéři dají příležitost, snažím se ji chytnout za pačesy,“ líčil spokojeně.

Kouč Vladimír Jeřábek postavil Trvaje v Třinci poté, co Kometa s Hovim prohrála v Kladně a pak i po nájezdech se Slavií. „Zdálo se nám, že si Sasu potřebuje trochu odpočnout. Jirka za něj zaskakuje skvěle. Vyrovnaná brankářská dvojice je naší obrovskou devízou. Jejich pozici jim ale usnadňují i ostatní kluci. Posledních dobrých výsledků jsme dosáhli především díky týmovým výkonům,“ tvrdil Jeřábek.

Druhým brněnským hrdinou nedělního večera byl útočník Petr Hubáček, jenž na začátku prostřední dvacetiminutovky rozhodl o výhře Komety. „Moc mě to těší, Pavel Zubíček mi perfektně přihrál. Sice jsme tentokrát zaostali o šest gólů za fotbalisty, ale i tak to byla pro Brno nádherná sportovní neděle,“ usmíval se velký fanoušek Zbrojovky, která deklasovala Slovácko. „Jen mně bylo líto Švanciho, který se na zápas v Brně strašně moc těšil,“ vzpomněl Hubáček svého velkého fotbalového kamaráda Petra Švancaru, jenž momentálně obléká dres týmu z Uherského Hradiště.

Boleslavští hokejisté už druhý zápas za sebou neskórovali. „Dobře bráníme, avšak směrem dopředu jsme teď naprosto neškodní. Stojí nás to bohužel body,“ posteskl si asistent Leo Gudas.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 22. Hubáček (Erat, Zubíček). Rozhodčí: Kubuš, Ország (oba SR) - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:8, navíc Žabka (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Trvaj - Protivný, Stehlík, Houdek, Malec, Mojžíš, Bičánek, Zubíček - Balej, R. Hruška, Dlouhý - Erat, Brabenec, Hubáček - Jakub Svoboda, Huml, Veselý - Pospíšil, Meidl. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Čížek, Duben - Pabiška, Divíšek, Boháč - Loskot, Vrbata, Matějovský - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Kupec, Milroy, Nouza. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata: