Hlavní obsah

Kladno - Sparta 3:1Poslední Kladno porazilo Spartu a přiblížilo se jí na tři body

KLADNO

Hokejisté posledního Kladna zvítězili v nedělním 15. kole extraligy nad třináctou Spartou 3:1 a přiblížili se jí na rozdíl tří bodů. Vagnerplast naplno bodoval ve třetím z posledních čtyř zápasů. Pražané naopak ani v osmém utkání na ledě soupeře v této sezóně nedokázali uspět a mají z duelů venku na kontě jediný bod.

Článek

Utkání předcházela minuta ticha k uctění památky ve čtvrtek zesnulé kladenské legendy Eduarda Nováka. Kladnu se do sestavy vrátili beci Kameš s Drtinou, místo kterých v pátek v Mladé Boleslavi nastoupili z Ústí nad Labem zapůjčení Zeman a Poživil. Sparta zařadila útočníky Kafku a Luňáka, kteří se vrátili z hostování právě v Kladně.

V úvodu se hrálo bez šancí, ale Sparta v šesté minutě otevřela skóre při přesilovce. Sedm sekund před koncem Mrázkova trestu našel Vykoukal před brankou osamoceného Smoleňáka a kladenský odchovanec bekhendem otevřel skóre. Za čtyři minuty bylo vyrovnáno, když Kalla vybruslil zpoza branky, a přestože byl bráněný, dokázal vystřelit a procedil puk za Pöpperleho záda.

Při hře čtyř proti čtyřem mohl vrátit po chybě v kladenské defenzívě Spartě vedení Salcido, ale ten Faltra neprostřelil. Při Hromasově vyloučení zase mohl otočit stav Mrázek. Kladnu se to povedlo v 19. minutě, kdy čtvrtý útok vyšachoval sparťanskou obranu a Eberle po Stielerově přihrávce snadno umístil puk k levé tyči Pöpperleho branky. Další možnost měl vzápětí Treille.

Pražané se snažili v druhé části smazat ztrátu, Brošova střela ale skončila na boční síti a Hanzlíkův tečovaný pokus mimo tyče. Kladno hrozilo z brejků, Kotrla však neuspěl a Valského v šanci fauloval Zacpálek. V následné přesilovce ovšem Sparta domácí do žádné příležitosti nepustila. Následně v 31. minutě při Treilleho trestu Kladno se štěstím odolalo při velkém závaru soupeře.

Sparta měla další šance i při plném počtu hráčů na ledě. Hanzlík se ocitl sám před Faltrem, ale přestřelil, Smoleňák z dorážky minul bekhendem branku v době, kdy byl kladenský gólman rozhozený předchozí ránou. V 38. minutě ale podklouzl ve středním pásmu Kafka, Látal ujížděl sám na Pöpperleho a po Brošově faulu následovalo trestné střílení. Látal při něm však neuspěl a náskok domácích nezvýšil.

V úvodu třetí třetiny si vytvořili hosté tlak, ale nedokázali vyrovnat, i když měl Kůrka odkrytou branku. Domácí měli možnost v 49. minutě při Karpovově vyloučení, kdy skončila Hovorkova bomba těsně vedle. Falter pak vyrazil Bartánusovu ránu a puk nezkrotil před brankou osamocený Karpov.

Po vyloučeních O'Briena a Hanzlíka měli domácí na 44 vteřin možnost přesilovky pěti proti třem a využili ji díky Mrázkově bombě. Spartě nepomohla v závěru ani přesilovka a naopak v oslabení po Bělohlavově přihrávce netrefil odkrytou branku Kuchler.

HC Vagnerplast Kladno - HC Sparta Praha 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kalla (Valský, Bělohlav), 19. Eberle (Stieler, Hovorka), 54. J. Mrázek (Patera, Toman) - 6. Smoleňák (Vykoukal, Gulaši). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3565.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, J. Mrázek, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kotrla - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Hovorka, Stieler, Eberle. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, O'Brien, Salcido, od 21. navíc Zacpálek - Ton, Broš, Bartánus - Kůrka, D. Výborný, Hromas - Kafka, Koreis, Smoleňák - D. Tůma, Karpov, Luňák. Trenéři: Holaň a Volek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec