Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 4:2Vítkovice porazily Litvínov a znovu jsou v čele extraligy

Hokejisté Vítkovic porazili v nedělním 15. kole extraligy Litvínov 4:2 a při zaváhání vedoucích Českých Budějovic v Plzni poskočili do čela průběžné tabulky. Ačkoliv Martin Ručinský jednou asistencí bodoval i ve třetím utkání v dresu Litvínova po příchodu ze Sparty, ani tentokrát to Severočechům na první výhru venku nestačilo. Ze sedmi vystoupení na soupeřových kluzištích má Benzina jediný bod.

Článek

Cestu za prvním místem začali Vítkovičtí přesilovkovým gólem obránce Barinky, jehož ránu od modré čáry v sedmé minutě uviděl gólman Franěk až v síti. Hosté měli vzápětí možnost vyrovnat, když Trnka zahákoval v šanci Kubinčáka. Ten ale trestné střílení neproměnil. Nerozhodného stavu se Litvínov dočkal až o chvíli minuty později - ve dvojnásobné početní výhodě prostřelil Málka Lukeš. Na trestné lavici v tu chvíli seděli domácí Trnka a Burger, který ovšem svůj předchozí faul brzy napravil. Po chybě hostující obrany dokonalým blafákem nedal Fraňkovi šanci.

Do druhé třetiny přišli Litvínovští se zpožděním a sudí je potrestali dvěma trestnými minutami za zdržování, ovšem domácí si v přesilovce nevypracovali ani jednu šanci. Naopak to byl hostující Kubinčák, který po zaváhání brankáře Málka u zadního mantinelu střílel do prázdné branky, ale puk zastavil svou bruslí obránce Malík.

Z matného výkonu domácí probrala až střela Švarného, kterou zastavila tyčka. Hned vzápětí se před Fraňka prokličkoval Pohl, poslední kličku ale udělal sám sobě a o šanci se připravil. Po chvíli raději nahrával Klimkovi, po jehož střele dorážel úspěšně Vrána a zvýšil na 3:1.

Tyčku trefili i domácí. V úvodu třetí třetiny, při vyloučení Ručinského, ji orazítkoval Klimek. To bylo ale z domácí strany nadlouho vše. Hosté převzali iniciativu, odměnou jim byla přesilovka a těsně po ní také kontaktní gól. Autorem byl Kubát, jehož střelu před Málkem tečoval obránce Ovčačík.

Z bryndy tahala domácí opět třetí Vránova řada. Dvoubrankové vedení zařídil devět minut před koncem Klimek, který poslal puk do litvínovské branky po přihrávce Pohla. Tentýž hráč se o pár vteřin později hnal na Fraňka znovu, ovšem v pádu puk do brankoviště jen dovezl. V závěru se hosté snažili v přesilovce dostat zpátky do zápasu, ale dokázali pouze podruhé v duelu trefit tyčku.

HC Vítkovice Steel - HC Benzina Litvínov 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Barinka (Burger), 14. Burger (Húževka), 34. Vrána (Klimek, Pohl), 51. Klimek (Pohl, Malík) - 12. Lukeš (V. Hübl, Jenáček), 48. Kubát (Jenáček, Ručinský). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 3762.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Rehák, Voráček - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, J. Sýkora, Káňa - Hlinka. Trenéři: Trličík a Moták.
Litvínov: Franěk - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Švarný, Kousalík, Gula, Skuhrovec - Lukeš, V. Hübl, Majdan - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - Trávníček, J. Černý, Rindoš - Kafan, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: