Hlavní obsah

Při rozhodujícím nájezdu jsem měl štěstí, líčil karlovarský Pech

LIBEREC

Ústřední postavou hokejistů Karlových Varů při zápase na ledě Liberce byl útočník Lukáš Pech. Nejenže rutinérsky proměnil rozhodující samostatný nájezd, ale už předtím v základní hrací době vstřelil gól a připsal si i asistenci při trefě Skladaného. A Vary po výhře 4:3 získaly dva body.

Foto: Josef Pešout, Právo

Karlovarský útočník Lukáš Pech.

Článek

„V Liberci se nám dlouhodobě nedařilo. Předtím jsme tady naposledy vyhráli před třemi lety, ale tentokrát jsme si věřili, že to zlomíme. Sebedůvěru nám dodávaly výkony v předešlých kolech, kdy jsme bodovali. I V Liberci jsme dobře bránili a hodně nám pomohly tři využité přesilovky. Liberečtí museli celý zápas dotahovat. Na začátku prodloužení jsme neproměnili početní výhodu. A pak nám jeli domácí několikrát dva na jednoho, což by se nemělo stávat. Naštěstí jsme ustáli i jejich nápor v závěru nastaveného času,“ líčil Pech.

Trenér chtěl změnu 

Při nájezdech šel místo Mensatora, který odchytal pětašedesát minut, do karlovarské branky Sáblík. „Minulé dva zápasy, které dospěly do penalt, jsme s Mensatorem v brance prohráli, proto chtěl trenér něco změnit. A vyšlo to,“ usmál se střelec, který při nájezdu zaskočil domácího gólmana Vošvrdu.

„Svoje zakončení cvičím na tréninku a kluci mi říkali, proč to neudělám i v utkání. Tak jsem to zkusil a měl jsem při tom i notnou dávku štěstí. Nakonec jsme získali dva body, i když jsme neměli daleko ke třem,“ prohodil Pech, který si pochvaloval i vstřelenou branku ve druhé třetině.

„Dával jsem na 2:0 pro nás. Ale pak jsem byl ve třetí části vyloučený a domácí při tom vyrovnali na 2:2. Na trestné lavici jsem strávil jen šest vteřin, což Trončinskému stačilo ke skórování. V těch chvílích mi moc dobře nebylo, ale znovu jsme se zvedli,“ vykládal Pech.

Liberecká slabina

Karlovarský asistent trenéra Václav Baďouček byl spokojený: „Jak už říkal Lukáš Pech, do poloviny zápasu jsme se dostali do dvoubrankového náskoku a to byla důležitá fáze. Dalo se čekat, že domácí však nerezignují. Na jejich vyrovnávací gól jsme dokázali znovu rychle odpovědět. Bylo to otevřené až do konce, proto jsem rád, že nájezdy dopadly tentokrát pro nás.“

Samostatné nájezdy jsou slabinou Liberce. „To je naše prokletí. Ale asi to není jen náhoda. Snažíme se v tréninku na nájezdech pracovat,“ říkal asistent trenéra Filip Pešán.

„Nevím, jestli je ta špatná bilance jen důsledkem neschopnosti hráčů, nebo i kombinací smůly a nervozity na našich hokejkách. Na nájezdy vybíráme už i obránce, abychom to prolomili. Ale ani to nepomáhá. Proti Varům neuspěli Hunkes a Trončinský. Už si nepamatuji, kdy jsme penalty vyhráli. Je smutné, že jsme nedokázali více bodovat před vlastními fanoušky,“ pokrčil rameny asistent.

   

Reklama

Související témata: