Hlavní obsah

Sparta hraje velmi špatně, projev je katastrofální, říká Bříza

Tak si to shrňme. Hokejová Sparta se trápí, tři zkušení hráči už odešli - Hlaváč, Hlinka, Ručinský. Změna k lepšímu? Žádná. Je předposlední a naposledy prohrála s Kladnem, které je na samém chvostu tabulky. Vedení klubu problém řeší, změny mohou nastat každou hodinou. Stav nouze nejvyšší trvá. „Situaci řešíme, protože naše předposlední místo je tragické,“ nezastírá Petr Bříza, sparťanský generální manažer.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Asistent trenéra Sparty David Volek (vpravo) a Petr Bříza

Článek

Nastanou hráčské výměny? Spekulace a komunikace mezi kluby jsou běžnou záležitostí. Pokud představenstvo po dohodě s majiteli přijme nějaké stanovisko o změně, tak o tom bude informovat. V tuto chvíli nemohu více říci. Není co.

Kdy by mohlo dojít k nějakému řešení? Nechci spekulovat a předjímat. Jsme třináctí, jednáme a hledáme řešení z této mizérie.

Sparta hraje v úterý v Mladé Boleslavi, povedou ji nadále trenéři Holaň a Volek? (úsměv) Cokoliv, co řeknu, tak je jen spekulace, my v této chvíli pracujeme, abychom otočili loď úplně někam jinam, než nám jede, to je naše práce.

Probíhají s hráči pohovory? Samozřejmě, to se týká i pokut, ale jde o interní věci klubu, nebudeme toto zveřejňovat, je to mezi hráči a klubem. Třinácté místo je pro Spartu nepřijatelné.

Trenéři pražské Sparty David Volek (vlevo) a Miloš Holaňfoto: Právo/Michaela Říhová

Jste zklamaný? Velmi. Mužstvo nám nehraje, ale nechci personifikovat. Samozřejmě jsou jména, od který se čeká více. Teď to není o tom, abychom vyndali dvě jména. Celé mužstvo hraje velmi špatně, projev je katastrofální.

Co tedy dále, třeba radikální řešení? Naše zákroky jsou věcí klubu. Zažil jsem mnoho výkřiků, které byly pouze pro noviny, ale uvnitř klubu to vypadlo jinak. Pro nás je to katastrofa a zklamání, které připravujeme našim fanouškům a partnerům. S ostudou odcházíme pokaždé z této haly. Naše situace je opravdu tristní.

Pamatujete vy podobnou krizi, když jste na Spartě chytal? Shodou okolností, když jsem do Sparty vždy přišel, tak jsem začínal katastrofálně. V půlce října na mě pískali. Pamatuji si, když jsme se motali dole a situace byla podobná. Bohužel nám ujíždí vlak posledními zápasy a rozestup se zvětšuje. Pokud se budeme drápat, tak těžce a strašně pomaličku.

Trenér Miloš Holaň o současné situaci
"Každý zápas musíme brát strašně důležitě a pořád věřit. Není to jednoduchá situace, spí se mi těžce, ale je to moje práce, takže se tomu snažím dávat maximum. Myslím, že keců bylo dost, na řadě jsou činy, to si musí hráči dát do hlavy. Porážka s Kladnem bylo vyvrcholením sraček, které tu jsou. Věřím, že to byla konečná tečka. Škoda, že si mužstvo neprotáhne šňůru (předchozí dva zápasy Sparta vyhrála), přišel kolaps. Jestli jsem na hráče naštvaný? Těžko hledat pravé slovo, které by to vystihovalo, jsme v tom všichni. Můžete být na hráče naštvaný, je to realita, ale musíte se s tím vyrovnat a bojovat. Všichni jsme zklamaní."

Uvažujete o hráčských výměnách? Jedna věc jsou trejdy, druhá situace na českém trhu. Musíme se pohybovat v nějaké ekonomické situaci. My jsme vždycky představování jako nejbohatší klub. Teď odbočím. My roky poukazujeme na dvě části našeho rozpočtu, že spravujeme tuto arénu. Musíme se chovat ekonomicky.

Jak vnímáte tlak na svoji osobu od fanoušků? Fanoušci jsou samozřejmě nespokojení, tlak na klub je přirozenou věcí, musíme ho všichni nějakým způsobem ustát.

Takže nemůžete vyloučit, že například za pár hodin může mít Sparta nového trenéra? Cokoliv řeknu v posledních týdnech a kategoricky něco nevyloučím, nebo nepotvrdím, tak to samozřejmě otevírá prostor ke spekulacím. Pokud se Sparta rozhodne, tak to oznámíme.

Reklama

Související témata: