Hlavní obsah

Radikální řez započal. Hořava s Rulíkem poprvé trénovali na Spartě

PRAHA

V deset hodin dopoledne nastoupili noví generálové. Ti mají pozvednout klub s velkým jménem ze dna extraligy. Miloslav Hořava a Radim Rulík vedli první trénink hokejové Sparty. Dvojice Miloš Holaň a David Volek byla po včerejším utkání ještě v noci odvolána. „Došli jsme k závěru, že je nutné provést radikální řez. Zároveň pro všechny hráče stanovujeme finanční ukazatele, jenž jsou odvislé od výsledků klubu,“ řekl jednoznačně prezident klubu Viliam Sivek.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Nová trenérská dvojice hokejové Sparty, zleva hlavní trenér týmu Miloslav Hořava a jeho asistent Radim Rulík.

Článek

Holaň s Volkem přišli do Sparty loni 28. října. Rok se s rokem sešel a vše je jinak. Přichází nová trenérská krev. "Rozhodli jsme se včera po druhé třetině,“ upřesnil Sivek časové období, kdy došlo k definitvě. „Chtěl bych poděkovat Miloši Holaňovi a popřát mu hodně trenérských úspěchů. Nová dvojice se ujme sparťanského vesla a čeká ji tvrdá práce,“ připomněl Sivek.

O změně se po utkání v Mladé Boleslavi dozvěděli i samotní hráči. „Takový je život. Když se nedaří, tak se musí něco udělat. Čeká nás nová kapitola,“ věří ve zlepšení kapitán David Výborný.

Potřebujeme body se všemi mužstvy, ví Hořava

Hořava, který je hlavním koučem, se dnes věnoval obráncům. Jeho asistent Rulík měl na starosti útočníky. „Napít, voraz a strečink. Dám si záležet na finální přihrávce. Chce to hodně mluvit, abychom vše probrali,“ zněly povely Tesla arenou.

„Rozhodování nebylo složité, my to bereme s Radimem jako výbornou zkušenost. Mužstvo je na třináctém místě, chceme se pokusit s hráči to nějakým způsobem zlepšit,“ pověděl po první hodině na ledě Hořava, který se v nejbližších dvou utkáních postaví Plzni a Slavii.

„Je jedno, s kým hrajete, body potřebujeme se všemi mužstvy. Hráči vědí, co mají hrát. My se pokusíme radami jim pomoci. Většinou to tak bývá, že po změně trenérů přijde nový obličej, hlas, ksicht, tréninky. Tohle by mělo pomoci, ale také to není pravidlo,“ dodal nový šéf sparťanské střídačky, který v létě se svým asistentem měli vést HC Lev v Kontinentální lize, ale nakonec klub nedostal souhlas ke startu.

Reklama

Související témata: