Hlavní obsah

Holaň trenérem Boleslavi. Vrátil se tam, kde na střídačce Sparty končil

MLADÁ BOLESLAV

Pro Miloše Holaně je to zvláštní trenérský přesun. V Mladé Boleslavi skončila jeho téměř roční práce na střídačce hokejové Sparty, neboť přes vítězství 2:0 byl tři hodiny po skončení úterní předehrávky od předposledního týmu extraligové tabulky odvolán. Ve čtvrtek ráno se ale do města automobilů vracel už jako nový trenér domácích.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenét Miloš Holaň

Článek

Duel, v němž Boleslavští už potřetí za sebou nedokázali vstřelit gól, znamenal konec i pro jejich kouče Tlačila a Holaň se stal jeho nástupcem. Bez práce byl sotva třicet hodin. „Jsem rád, že tak rychle zase dostávám možnost trénovat. V produktivní věku nechci sedět doma na zadku a dívat se do stropu,“ prohlásil 39letý Holaň.

„Jsem fanatik do hokeje, trenérská práce mě hodně naplňuje a věřil jsem, že nějaké angažmá znovu dostanu. Chápu, že vedení Sparty nemohlo uspokojovat, že jsme byli až třináctí, ale já dělal svou práci nejlépe, jak jsem uměl,“ doplnil 39letý Holaň, který už v Boleslavi vedl čtvrteční trénink společně se sportovním ředitelem klubu Milanem Hniličkou.

Zatím není jasné, kdo se stane jeho asistentem, Holaň jen naznačil, že by rád opět spolupracoval s Davidem Volkem, s níž vedl i Spartu. Mladá Boleslav je aktuálně dvanáctá v tabulce, z posledních devíti zápasů však získala pouze šest bodů a přes 210 minut čeká na vstřelený gól ze hry.

Chtěl by mužstvo střelecky probudit

„V úterý jsem se ještě na Boleslav díval jako na soupeře, teď bude mou snahou mužstvo střelecky probudit. Je to trochu zvláštní situace, ale i takové někdy hokejový život přináší,“ mínil Holaň, jenž bude mít premiéru v zítřejším televizním zápase na třineckém ledě.

Znovu jde ale do rizika, za poslední čtyři roky v Mladé Boleslavi nikdo nevydržel na místě hlavního kouče déle než polovinu sezóny. „Nechtěli jsme současnou krizi dál prohlubovat a cítili, že je třeba dát nějaký impuls a věřím, že volba Holaně je ta správná,“ vysvětlil Hnilička.

Začíná být tradicí, že o expsarťanské trenéry je v nejvyšší soutěži bleskový zájem. Loni byl František Výborný po odchodu z pražského klubu bez práce taky jen pár hodin, než po něm sáhly České Budějovice.

Reklama