Hlavní obsah

Liberečtí Kudrna a Nedvěd zlomili vítkovické prokletí

LIBEREC

Dva protagonisty měla předehrávka 16. kola hokejové extraligy mezi Libercem a Vítkovicemi, kterou vyhráli Bílí Tygři 5:2. Byli to střelec dvou gólů Jaroslav Kudrna a skvělý nahrávač Petr Nedvěd. Domácí tým hlavně díky nim porazil rozdílem tří branek lídra tabulky a zlomil prokletí v zápasech s ostravským soupeřem. Vítězství nad ním se Severočeši dočkali po dlouhých devíti utkáních poprvé od prosince 2008.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvěd

Článek

„Trenér nám tu neúspěšnou šňůru s Vítkovicemi připomínal. Já si duely Liberce z minulých sezón nepamatuji, protože jsem přišel až před tímto ročníkem. Ale v kabině bylo cítit, že máme velkou motivaci. Už ve Vítkovicích jsme nehráli špatně, jen jsme doplatili na smůlu na konci,“ říkal Kudrna.

„Nyní jsme znovu odvedli dobrý výkon, který se musel lidem líbit. Hodně nám pomohlo na začátku třetí třetiny zvýšení na 4:2, kdy jsme pak mohli dohrávat v klidu. K hattricku mi chyběl asi důraz v dalších šancích, aspoň jsem přidal i jednu asistenci,“ líčil útočník.

Vítězství nad Vítkovicemi si velmi cenil. „Věděli jsme, že mají formu a nerozlišují, jestli hrají doma nebo venku. Zdolat vedoucí celek tabulky je vždycky povzbuzující,“ pokýval hlavou Kudrna.

Důležitý byl první gól, tvrdil kapitán

V pohodě hrající kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd si připsal podle sdělení místního hlasatele dokonce čtyři asistence: „Důležitý byl už první gól, kterým jsme trochu otupili hru Vítkovic. Chtěli jsme zabránit tomu, aby nám hosté vnutili jejich styl. Naopak jsme dbali sami na ofenzivu s cílem prosadit se v koncovce. Podařilo se nám držet vývoj na svých hokejkách.“

Co bylo rozhodující? „Před třetí třetinou jsme si říkali, že musíme fárat a nedat soupeři šanci k vyrovnání. A přesně tak se to dál vyvíjelo. Nejvíc si cením toho, že jsme doma konečně vyhráli za tři body. Předtím jsme fanoušky po remízách v základní hrací době, či porážkách po samostatných nájezdech moc nepotěšili.“ Nedvěd mohl i skórovat. „Já už góly nedávám, protože do branky nedostřelím. Musím se podívat pravdě do očí. Tak se to snažím vykompenzovat nahrávkami a mám kolem sebe hráče, kteří dovedou zakončit,“ líčil rozverně liberecký lídr.

„Přípravné zápasy pro mě byly kruté, protože jsem po delší pauze naskočil do rozjetého rychlíku. Ale momentálně se cítím dobře a přál bych si, aby mi to vydrželo co nejdéle,“ vykládal Nedvěd.

I jeho těší, že Liberečtí bodovali už pošesté v řadě. „Jsme za to rádi, protože každý bodík je dobrý. Do reprezentační přestávky budeme hrát ještě třikrát ze čtyř zápasů doma, což je šance na další vítězství. A taky posun v tabulce směrem nahoru,“ dodal kapitán Bílých Tygrů.

Reklama

Související témata: