Hlavní obsah

České Budějovice otočily zápas se Slavií, Sparta porazila Plzeň 3:0

Ve znamení premiér nově jmenovaných trenérů na lavičkách pražské Sparty a Mladé Boleslavi se v pátek odehrálo 16. kolo hokejové extraligy. Sparta s dvojicí koučů Miloslav Hořava, Radim Rulík slavila výhru 3:0 nad Plzní. Mladoboleslavští, kteří dosadili do funkce ze Sparty uvolněného Miloše Holaně, dopadli mnohem hůře. Na ledě Třince prohráli 0:4.

Foto: David Veis, ČTK

Pavel Kašpařík z Budějovic střílí na brankáře Slavie Miroslava Kopřivu

Článek

Sparta v úterý v Mladé Boleslavi zlomila dlouhodobé série bez vítězství venku a zároveň za tři body. Na výhru v základní hrací před svými fanoušky ale čekala od 23. září, kdy porazila v derby Slavii. Tentokrát si poradila s Plzní 3:0, když dvěma góly nové kouče spasil Karel Hromas.

Třinec si po debaklu 2:9 v Pardubicích vyšlápl na Mladou Boleslav. Hosté přijeli pod Beskydy s novým trenérem Milošem Holaněm, kterého na střídačce doplnil sportovní manažer Milan Hnilička. Ani v Třinci ale mladoboleslavští po prohře 0:4 nepřerušili střeleckou nemohoucnost, na gól už tak čekají přes 270 minut.

Trenér Sparty Miloslav Hořava na střídačcefoto: Právo/Jan Handrejch

České Budějovice prohrály dva z posledních tří zápasů a nepříjemně začaly i zápas se Slavií, když už po dvou minutách prohrávaly. Dvouzápasový půst sešívaných uťal Vladimír Růžička. Jenže od té chvíle už stříleli branky jen domácí hráči a Mountfield nakonec výhra 5:1 vynesla do čela tabulky. Dvakrát se gólově prosadil Jiří Šimánek.

Poslední Kladno dostalo ve Zlíně tvrdý direkt

Poslední Kladno nabralo na týmy před sebou další bodovou ztrátu. Mužstvo, které z posledních čtyř zápasů tři vyhrálo, potkal ve Zlíně totální kolaps. Už po jedenácti minutách hosté inkasovali tři góly a Faltera nahradil v brance Kladna Cikánek. Ani ten ale zlínský brankostroj nezastavil, domácí vyhráli vysoko 8:0. Po dvou gólech si připsali Tomáš Sýkora a Ivan Rachůnek.

Litvínov i nadále kraluje tabulce domácích utkání, v nichž nasbíral 24 bodů z celkových 25, které má na kontě. Severočechy nezastavilo ani ve výborné formě hrající Brno, které třikrát dokázalo srovnat skóre. Osm minut před koncem ale vstřelil v přesilovce vítězný gól Hübl a na konečných 5:3 v závěru upravil svým druhým gólem v zápase František Lukeš.

Karlovy Vary se v posledních dnech vzpamatovaly, jenže na dvě výhry doma proti Pardubicím nenavázaly. Hosté dvěma góly ve druhé třetině odskočili na rozdíl dvou branek a Nosek dokázal jen snížit. Byl to první vzájemný zápas obou mužstev, utkání třetího kola bylo přeloženo na 23. listopadu.

Zápasy 16. kola extraligy
Č. Budějovice - Slavia Praha 5:1on-line
Branky: 38. a 41. Šimánek, 10. Langhammer, 36. Červený, 46. Martynek - 2. V. Růžička.
Zlín - Kladno 8:0on-line
Branky: 23. a 35. Rachůnek, 5. a 57. T. Sýkora, 9. Hamrlík, 11. Balaštík, 17. Grof, 43. Sivák.
Litvínov - Kometa Brno 5:3on-line
Branky: 32. a 60. Lukeš, 1. Černý, 27. Jánský, 52. Hübl - 5. Stehlík, 32. Huml, 39. Erat.
Sparta Praha - Plzeň 3:0on-line
Branky: 39. a 49. Hromas, 9. Salcido.
Karlovy Vary - Pardubice 2:3on-line
Branky: 9. Dej, 52. Nosek - 15. Rákos, 25. Špirko, 37. Somík.
Třinec - Ml. Boleslav 4:0on-line
Branky: 35. a 54. Bonk, 19. M. Růžička, 22. Polanský.
Předehrávaný zápas:
Liberec - Vítkovice 5:2
Branky: 20. Kudrna, 25. Klimenta, 26. Trončinský, 42. Kudrna, 50. Vak - 23. Ujčík, 38. Huna.

Reklama

Související témata: