Hlavní obsah

U zlínských hokejistů končí prezident klubu Janečka

ZLÍN

Prezident klubu Martin Janečka a člen prezidia Miroslav Hladík odstoupili na dnešním jednání vedení hokejového klubu PSG Zlín z funkce. Jejich působení v prezidiu bylo spojeno s největším vlastníkem, kterým je město Zlín; na radnici však dojde po nedávných komunálních volbách k personálním změnám.

Článek

"Svá místa uvolňujeme proto, aby nové vedení radnice mohlo osobou primátora nebo náměstků primátora, jak bylo vždy zvykem, do klubu vstoupit a zajistit tak jeho finanční stabilitu a další kontinuální rozvoj na všech sportovních úrovních," řekl na tiskové konferenci odstupující prezident Janečka, jehož do prezidia nominovalo město.

Ze stejného důvodu odstupuje i Hladík, který byl na radnici náměstkem zodpovědným za ekonomiku a rozpočet. "Finanční zdroje pro další podporu hokeje ve Zlíně na všech úrovních, tedy od mládežnického po vrcholový, jsou v návrhu rozpočtu města na další rok vytvořeny minimálně ve stejné výši jako pro rok letošní. Záleží jen na novém vedení radnice, jak se rozhodne s nimi naložit," prohlásil Hladík.

Oba se rozhodli odstoupit již nyní, aby město mohlo co nejdříve jmenovat nové zástupce, kteří by se zapojili do chodu klubu. "Role představitelů města v prezidiu není důležitá jen z hlediska řízení klubu a financování hokeje z městského rozpočtu, ale také s hlediska zajišťování sponzorů. To je možná ještě důležitější. Prezident ve spolupráci s prezidiem zajišťoval v minulých letech částku minimálně deset až 12 milionů korun ročně, což by mělo být předpokladem i nyní," podotkl Janečka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín