Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:0Sparta po změně trenérů doma nezaváhala, porazila Plzeň 3:0

PRAHA

Premiéra se vydařila. Noví sparťanští trenéři slavili výhru nad Plzní 3:0. Miloslav Hořava a Radim Rulík v pátek poprvé vstoupili na střídačku v Holešovicích a mohli být spokojeni. Ani nemuselo dojít na nastavení. To bylo v předchozích pěti domácích zápasech vždy pravidlem. Navíc brankář Tomáš Pöpperle vychytal druhou nulu. První si připsal v předešlém klání v Mladé Boleslavi.

Článek

Nevšední záležitosti se dočkali domácí fanoušci v první třetině. Ve čtyřech předešlých utkáních šel do vedení vždy hostující tým - Pardubice, Karlovy Vary, Liberec a Zlín. Těmto mužstvům vždy patřil v Tesla areně úvodní gól, s Plzní to bylo obráceně.

První trefu si připsal obránce Brian Salcido, který přitom jen nahodil puk od modré čáry. K překvapení všech skončil za zády gólmana Marka Mazance.Ve druhé třetině domácí přestříleli hosty 14 ku 6, což se jim také nakonec vyplatilo. Dvaašedesát sekund před koncem prostřední části přidal druhý gól Sparty Karel Hromas.

Plzeň stále nic. Jeden z nejlépe střílejících týmů tak za čtyřicet minut nedokázal překonat Tomáše Pöpperleho. „Začíná pro nás nová kapitola,“ říkal po příchodu nových trenérů kapitán David Výborný. Po dvou třetinách mohla být sparťanská střídačka v klidu. S dvougólovým vedením ale nebyl spokojený Hromas.

Čtyřiadvacetiletý útočník ve 49. minutě rozhodl o všem podstatném a vstřelil svůj druhý gól v tomto zápase. Sparta vyhrála a získala tři body, podruhé v řadě. Díky tomuto vítězství opustila předposlední místo a v neděli ji čeká derby se Slavií, která z posledních šesti klání pětkrát prohrála.

Sparta Praha - Plzeň 1929 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Salcido, 39. Hromas (Pacovský, Jan Hanzlík), 49. Hromas (Pacovský). Rozhodčí: Minář, Hodek - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 6340.
Sparta: Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Broš, Smoleňák - Pacovský, Koreis, Kafka - D. Tůma, Karpov, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Dresler, Frolo - Dvořák, Straka, Vlasák - P. Sýkora, Jan Kovář, J. Heřman - Lammers, M. Heřman, Johnson - Stránský, Vostřák, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín