Hlavní obsah

Hokejisté Zlína se zvedají, odneslo to poslední Kladno

ZLÍN

Hokejisté Zlína se po nepovedeném vstupu do sezóny zvedají. V pátek rozstříleli hladce 8:0 poslední Kladno a připsali si tak už třetí extraligovou výhru v řadě. Brankář Duba navíc udržel podruhé za sebou čisté konto.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Zlína

Článek

„Zvedne mu to sebevědomí. V závěru jsme se snažili, abychom zbytečně neinkasovali. Zápas mě tentokrát hodně bavil,“ usmíval se zkušený zlínský bek Martin Hamrlík, který jedním gólem přispěl k triumfu svého mužstva. „Bylo to strašně důležité vítězství, protože v opačném případě by se na nás Kladenští dotáhli na čtyři body. Od druhé třetiny už bylo všechno jasné, avšak musíme zůstat nohama pevně na zemi. Nám vyšlo skoro všechno, na co jsme sáhli, a soupeř byl naopak hodně odevzdaný,“ vypozoroval spokojený Hamrlík.

Nadšení z vysoké výhry netajil ani útočník Valachů Tomáš Sýkora. „Jasně jsme zvítězili a já jsem navíc dal dva góly. Snad už jsem se konečně střelecky chytl. Ke všemu jsme zužitkovali všechny čtyři přesilovky. Vyšel nám perfektně úvod. Když jsme po deseti minutách vedli 3:0, bylo vlastně po zápase,“ tvrdil. Sýkora věří, že Zlíňané už ukončili herní a výsledkovou krizi, jíž ještě nedávno procházeli. „Postupně doháníme ztráty. Pořád ještě ale nejsme na těch pozicích, na které podle mého názoru patříme. Snad teď zvládneme i nadcházející těžké střetnutí v Brně a potom doma s Mladou Boleslaví,“ hleděl už dopředu.

Kladenský asistent Petr Kasík si naopak marně lámal hlavu, proč jeho celek tak neskutečně prospal úvod utkání. „Vůbec jsme první minuty nezvládli. Absolutně si nedokážu vysvětlit, proč jsme byli tak nekoncentrovaní. Nepomohla bohužel ani výměna gólmanů po třetí inkasované brance,“ mrzelo ho.

Středočeši přitom v uplynulých kolech rovněž naznačovali nárůst formy. Kasík netuší, zda je výbuch ve Zlíně nezastaví v rozletu. „Musíme se snažit najít na absolutně nepodařeném duelu aspoň něco pozitivního. Někdy je lepší prohrát 0:8 než třeba 1:2 gólem v poslední vteřině. V neděli bychom se měli v zápase s Třincem rehabilitovat mnohem lepším výkonem,“ plánoval.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice