Hlavní obsah

Jsem rád, že mám střeleckou formu, libuje si litvínovský Lukeš

Josef PešoutPrávo

Hokejisté Litvínova vyhráli doma poosmé za tři body z devíti zápasů v extralize. Zdolali Kometu Brno, která na sever Čech přicestovala s vizitkou týmu, jenž v předešlých dvou kolech vůbec neinkasoval.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hráčů Marka Černoška (v popředí) a Františka Lukeše.

Článek

Dvěma góly se na výhře Severočechů nad ambiciózním soupeřem 5:3 podílel útočník František Lukeš, který se trefil třikrát v posledních dvou utkáních. „Naladila mě branka minule ve Vítkovicích, a tak jsem si věřil i proti Kometě. Momentálně se cítím výborně a jsem rád, že mám střeleckou formu,“ liboval si zkušený forvard.

„Proti Brnu jsme začali dobře, brzy jsme šli do vedení. Ve druhé třetině jsme odskočili až na dvoubrankový rozdíl, ale Kometa vyrovnala. Ale nakonec jsme podali týmový výkon a dodrželi jsme pokyny trenéra, abychom se vyvarovali zbytečných oslabení. Ve třetí třetině jsme si říkali, že se musíme více tlačit do útoku a nedělat chyby. Při pátém gólu do prázdné branky jsem zavřel oči,“ líčil jeden z hrdinů zápasů.

Klíčový okamžik nastal devět minut před koncem základní hrací doby, kdy se hosté nechali vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě. „Vycítili jsme šanci na rozhodnutí a přesilovku jsme nakonec využili,“ uvedl Lukeš. Čím to, že je Litvínov doma k neporažení? „Snažíme se hrát jednoduše. Na zápasy se dobře připravujeme a myslím, že se zvedneme i venku,“ dodal litvínovský útočník.

Viktor Hübl: Zápas se šťastným koncem

Vítězný gól na 4:3 vstřelil Viktor Hübl, který si připsal i dvě asistence. „Byl to zápas se šťastným koncem pro nás,“ oddechl si. Jeho branku uznal rozhodčí až po poradě s obsluhou videa. „Viděl jsem, že puk prošel za čáru a byl v bráně. Jen jsem se bál, že by rozhodčí pískl něco jiného, ale všechno bylo regulérní,“ vykládal protřelý hokejista.

„Vyplatilo se nám, že jsme často stříleli. Čekali jsme na takový zápas, v němž dáme více než tři branky. Teď by to chtělo bodovat i v neděli v Pardubicích,“ uvažoval Viktor Hübl.

Brněnský gólman Sasu Hovi litoval inkasovaného gólu už po 27 vteřinách hry: „Dostat branku v první minutě, to se nedá omluvit. Pak jsme sice vyrovnali na 3:3, ale závěr patřil domácím. Musíme se z této porážky poučit a vrátit se ke kvalitní obraně, která nás zdobila v předešlých zápasech.“

Trenér Komety Vladimír Jeřábek vysvětlil, proč poslat do branky Hoviho, když předtím Trvaj vychytal dvakrát po sobě čisté konto: „Nešlo o nějaké rozhodnutí na poslední chvíli. To, že v Litvínově dostane přednost Hovi, bylo dané už dopředu bez ohledu na to, že Trvaj byl předtím bezchybný.“

Reklama

Související témata: