Hlavní obsah

HOKEJ: Na Spartě hraje zase muzika, ale v neděli je derby," připomíná Hromas

PRAHA

První, druhý a třetí. Poslední dva góly patřily jedinému střelci. Sparťan Karel Hromas dvěma trefami uklidnil spoluhráče, ukázal se novým trenérům a potěšil po dlouhé době fanoušky. Tesla arena zažila po téměř pěti týdnech večer bez trápení. Sparta - Plzeň 3:0. "Já jsem měl v podstatě dvě střely a dvakrát to tam spadlo. Góly vzešly po výborné práci spoluhráčů. Byl jsem ve správnou chvíli na správném místě," usmíval se po utkání čtyřiadvacetiletý forvard.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty Karel Hromas

Článek

Je výhra cennější pod novými trenéry? Doufáme, že to bude pokračovat dál. Už jsme začali v Boleslavi, kde jsme vyhráli 2:0, další zápas 3:0, ale bylo to složité. Začali jsme od malých věcí. Vyhazovat puky ze třetiny, co nejvíce střílet a chodit do brány.

Fanoušci ve třetí třetině byli nadšení, všimli jste si toho? Určitě. Jsme rádi, že přišlo více než šest tisíc diváků, že stojí za námi. My se budeme snažit vyhrávat a mít co nejlepší výsledky.

Hráli roli i noví trenéři Hořava s Rulíkem? Jde o změnu, každý se chce před novým trenérem uvést. Ale my jdeme zápas od zápasu, potřebujeme sbírat body a makat.

Je nyní v šatně něco jiného, když máte nové vedení? Určitě tam je něco jinak, já jsem změnu zažil už minulý rok, není to nic příjemného, ale mužstvo potřebovalo nějaký impuls. Doufám, že se to teď obrátí. Nyní je ale ještě brzo něco říkat, jsme spolu tři dny.

Dvakrát jste po sobě vyhráli, což se určitě projeví i na atmosféře, ne? Máme konečně dobrou náladu, není to jako, když se prohraje. Když se vyhrává, tak v kabině hraje muzika, ale zítra je zase trénink a v neděli derby.

Trenér Sparty Miloslav Hořava na střídačce během utkání s Plzní.foto: Právo/Jan Handrejch

Trenér Miloslav Hořava po prvním utkání
"Neberu to jako svůj první zápas. Hráči chtěli, odmakali to. My jsme v podstatě s Radimem na střídačce stáli a posílali hráče na led. Vždy jsou věci, které se dají vytknout a zlepšit, ale byla vidět snaha. Na utkání jsem se těšil, byl to výborný, i když upracovaný zápas. Nešlo o moji premiéru, já jsem rád za hráče, že vidí nastoupenou cestu, která je správná."

Reklama