Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 4:3Litvínov v Pardubicích promarnil šanci na první výhru venku

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic přehráli Litvínov 4:3 v prodloužení a připsali si třetí výhru za sebou. Cesta úřadujících mistrů za třetí domácí výhrou v sezoně však nebyla jednoduchá, Eaton ve třetí třetině prohrával 1:3, ale dokázal vyrovnat a v nastaveném čase vybojovat i druhý bod. Zápas rozhodl svou druhou brankou Adam Pineault. Litvínov je tak i nadále nejhorším týmem na kluzištích soupeřů, dnes venku získal teprve druhý bod.

Článek

Favorizovaní domácí byli sice v prvních polovině zahajovací dvacetiminutovky lepší, přehrávali soupeře jednoduchou kombinací, ale do střeleckých pozic se nedostávali. Po prvním vyloučení Rákose v desáté minutě se karta začala obracet a hosté nebezpečně ohrožovali pardubickou branku. Velkou šanci měl v 11. minutě Lukeš, ale Růžička ho vychytal.

Pardubice sice přečkaly i druhý Rákosův přestupek, ale 46 vteřin před první přestávkou inkasovaly. Kracíkova nepříliš prudká střela skončila pod Růžičkovým betonem, ale pohybem pardubického gólmana se kotouč dostal za brankovou čáru.

"Hříšník" Rákos se v úvodu druhé třetiny postaral o vyrovnání, když v přesilovce po vyloučení Černoška pohotově uklidil kotouč za Hüblova záda. Litvínov ale gól nedeprimoval a nebezpečně se tlačil dopředu. Jillsonovo vyloučení ve 27. minutě přineslo horké chvíle pro pardubickou obranu, která dvě vteřiny před koncem přesilovky Litvínova podruhé kapitulovala. Na Kracíkovu přihrávku si najel Černošek a hosté šli podruhé do vedení.

Brankář Hübl odolával dlouho

Hosté vycítili, že domácí obrana není příliš pevná a zvýšeným důrazem nutili domácí k chybám. Jandačův soubor se jen těžko dostával do kombinací a teprve v závěru druhé třetiny se Východočeši vzchopili, ale velkou překážkou jim byl litvínovský brankář Hübl.

Příležitost smazat litvínovský náskok promarnili domácí zkraje třetí třetiny, když na trestné lavici byl podruhé Ručinský. Další šance změnit skóre měli domácí po vyloučení Guly ve 46. minutě, ale opět nebyli úspěšní. V době jejich následného tlaku se několikrát vyznamenal Jaroslav Hübl, který držel svůj tým nad vodou.

V 50. minutě chyboval Jillson a Lukeš nabídku využil ke třetí brance Litvínova. Eaton se ale nevzdával a vynutil si pak výraznou převahu, kterou v 55. minutě korunoval Pivko druhým gólem. A to nebylo ze strany domácích vše. O 44 vteřin později vyrovnal Pineault.

Závěr třetí třetiny tedy měl dramatický náboj. Přes veškerou snahu se ale žádný tým neprosadil a prodlužovalo se. O zisku dvou bodů pro domácí rozhodl v 64. minutě opět Pineault, který z těžkého úhlu překvapil Jaroslava Hübla. Litvínov se tak ani v 17. kole nedočkal první výhry na ledě soupeře v sezoně.

HC Eaton Pardubice - HC Benzina Litvínov 4:3 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Rákos (Špirko, Nakládal), 55. Pivko (Kolář I, Koukal), 56. Pineault (Mezei), 64. Pineault (Špirko) - 20. Kracík (Jánský), 29. Černošek (Kracík), 50. Lukeš. Rozhodčí: Minář, Smitka - Jílek, Jindra. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 8852.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Kočí, Nakládal, Kaberle, Mezei, Jillson, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Radil, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Rákos, Zohorna (41. Kousal), Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.
Litvínov: J. Hübl - Černošek, Jareš, Kroupa, Kubát, Skuhrovec, Kousalík, Gula - Lukeš, V. Hübl, J. Černý - Kubinčák, Jenáček, Ručinský - Trávníček, Kracík, Jánský - Majdan, Gerhát, Rindoš. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: