Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 2:1Hokejisté Vítkovic přetlačili Karlovy Vary až po nájezdech

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic vydřeli v 17. kole extraligy nad Karlovými Vary vítězství 2:1 po samostatných nájezdech. Před zraky slavného ostravského rodáka Ivana Lendla byli polovinu utkání výrazně aktivnější, ale z převahy vytěžili jen gól a soupeř po zlepšeném výkonu v závěru dovedl zápas do penaltového rozuzlení. Nájezdy rozhodl Petr Pohl.

Článek

Vítkovice si hned na začátku vytvořily tlak. I Energii dělal potíže jejich pohyb a napadání, ale první ošemetné situace Karlovarští přečkali s přispěním brankáře Sáblíka, který dostal tentokráte přednost před jedničkou Mensatorem. Nabito na vedoucí gól měl ve čtvrté minutě Káňa, ale gólmana neprostřelil stejně jako Huna, který v přesilovce dorážel snad z jednoho kroku.

Hosté se museli hlavně bránit. Jediné nebezpečí pro Málka představovaly občasné brejky. Gólem nejvíce zaváněl Kumstátův únik ze 13. minuty, ale švihem na brankáře nevyzrál. Vítkovice nakonec svou převahu korunovaly po náporu aktivní čtvrté formace: Malíkova střela sice nebyla prudká, ale Sáblík ji přes zakrytý výhled uviděl až v síti.

Až jednostranný průběh Západočeši zvrátili ve druhé části. Po pauze zjevně pookřáli, zlepšili bruslení a začali se daleko důrazněji cpát do předbrankového prostoru. Před Málkem přibylo vzruchu a skrumáží, po vyrovnání se už natahoval Sailer, ale vítkovického gólmana ani nadvakrát nepřetlačil.

Domácí ofenzívu neúnavně táhla Tomasova formace. Ujčík přesně v půli zápasu po ráně bez přípravy zazvonil na tyčku a v 37. minutě ho ve velké šanci vychytal Sáblík. Hosté zase kontrovali Skladaným, kterému v samém závěru druhé třetiny pokazil radost Málek.

Zlepšený výkon Varů nezůstal bez gólové odměny. Hosté se dočkali dvanáct minut před koncem normální hrací doby, Skuhravý si sjel mezi kruhy a pohotovým švihem překonal Málka. Energie ještě v závěru řádné hrací doby soupeři zatápěla v přesilovce, ale nakonec musely rozhodnout nájezdy. Za domácí proměnili Pohl a Burger, hosté neskórovali.

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Malík (Káňa, Tomas), rozhodující nájezd Pohl - 48. Skuhravý (Melenovský, Čutta). Rozhodčí: Müllner (SR), Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4482.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Huna, Burger, Svačina - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Tomas, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Sailer - Hřebejk, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Melenovský - Cyganov, T. Klíma, Kuběna. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: