Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:3Třinec vyhrál v Kladně a svého soupeře porazil posedmé za sebou

KLADNO

Hokejisté Třince zvítězili v 17. kole extraligy na ledě Kladna 3:1 a potvrdili, že se jim proti Vagnerplastu daří. Oceláři totiž vyhráli už sedmý vzájemný zápas za sebou. Zápas rozhodl v 30. minutě svou první extraligovou trefou útočník Erik Hrňa a v 56. minutě potvrdil výsledek Martin Růžička. Kladno tak neodčinilo debakl ze Zlína 0:8 a zůstává ze ztrátou na chvostu tabulky.

Článek

V úvodu prověřil třineckého gólmana Hamerlíka dvakrát Kalla, ale v následné přesilovce při vyloučení Růžičky byl slovenský gólman téměř bez práce. V šesté minutě dostal mezi kruhy v kladenském obranném pásmu prostor kanadský útočník McGregor a získal Ocelářům vedení. Odpovědět mohl Látal, ale bekhendem minul.

Kladno se dočkalo vyrovnání v 10. minutě, kdy v přesilovce ještě Hamerlík betonem zasáhl proti Treillemu, ale kapitán Patera pohotově zasunul puk u levé tyčky. Další nebezpečnou střelu vyslal na Hamerlíka Eberle. Falter pak odolal při třinecké přesilovce.

Na začátku druhé části mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, ale nevyšla jim koncovka. Při signalizovaném vyloučení ztroskotal na třineckém gólmanovi při přečíslení dvou na jednoho po Látalově přihrávce Melka, v přesilovce neuspěl ani faulovaný Treille a v 86 vteřin trvající výhodě pěti proti třem byl sám před Hamerlíkem Patera, ale také nebyl úspěšný.

To se Kladnu vymstilo. Na konci oslabení ještě zakončil Adamský únik vedle, ale v 30. minutě vyslal na útočnou modrou čáru mezi kladenské obránce Krajíček Hrňu, který už sólový nájezd proměnil ve svou první extraligovou trefu. Při Eberleho trestu podržel svůj tým Falter proti osamocenému Peterkovi, v oslabení v dobré pozici hledal nepřesně Kalla Bělohlava. Kladenští si pak oddechli, že šla mimo Varaďova teč.

Domácí se i v závěrečném dějství marně snažili smazat ztrátu. Po vyloučeních Adamského a Kohna jim k tomu nepomohla ani další početní výhoda pěti proti třem, která tentokrát trvala 39 vteřin. Kalla s Paterou ale Hamerlíka neprostřelili. V 53. minutě se ocitl sám před Faltrem Polanský, ale nezamířil přesně. Na druhé straně pálil Stieler. Další možnost hostů měl Hrňa a čtyři a půl minuty před koncem už definitivně rozhodl Růžička.

HC Vagnerplast Kladno - HC Oceláři Třinec 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Patera (S. Treille, Toman) - 6. McGregor (Hudec), 30. Hrňa (Krajíček, Polanský), 56. M. Růžička (Orsava, Peterek). Rozhodčí: R. Polák, Šindler - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 2218.
Kladno: Falter - Drtina, Zeman, J. Mrázek, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kotrla - Valský, Kalla, Bělohlav - M. Látal, Melka, Kuchler - Hovorka, Stieler, Eberle. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Třinec: Hamerlík - Richter, Hrabal, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec, P. Hořava - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Orsava, M. Růžička, Kohn - McGregor, Bonk, Varaďa - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: