Hlavní obsah

Slavia - Sparta 2:1Slavia vyhrála derby 2:1, Spartu porazila za 27 sekund

PRAHA

Slavia porazila v derby Spartu 2:1. Vítězství a euforie po třech porážkách. Konečně, mohl si říci i oslavenec večera. Dres Josefa Beránka vystoupal pod střechu 02 areny, jeho devatenáctka byla vyřazena z klubových čísel. Zlatý útočník ze slavného Nagana se v neděli oficiálně rozloučil s hráčskou kariérou.

Článek

Říká se, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Domácí v první třetině toto řešit nemuseli. Přesně v 15. minutě se radoval Lukáš Endál, který propálil sparťanského gólmana. A to nebylo z červenobílé produkce vše. Za sedmadvacet sekund prostřelil vše před sebou Pavel Kolařík. Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle, který v předchozích dvou utkáních neinkasoval, se nestačil divit. Obrat, který domácí fanoušky rozvášnil, ty druhé zmrazil.

Hosté chtěli ve druhé třetině potvrdit, že předchozí dvě výhry nebyly náhodné, ale dostali se jen k jedné velké šanci, ta radost ale nepřinesla. Letící puk trefil slávistického brankáře Miroslava Kopřivu, který zachraňoval situaci skokem k levé tyči. Domácí mohli také měnit skóre, ale nájezd dvou na jednoho nedokázal Tomáš Svoboda využít, Pöpperleho beton byl na pravém místě.

Slavia byla po čtyřiceti minutách blízko k domácí výhře. Teprve třetí v sezóně. Před sedmnáctým kolem extraligy byla z utkání před vlastními fanoušky nejhorší z celé soutěže. I ve statistice vstřelených gólů byla špatná, horší bylo už jen poslední Kladno. Navíc hráči pod vedením Vladimíra Růžička předchozí tři duely prohráli a dokázali vstřelit jediný gól. Tedy samá bída.

Ale ke třem bodům bylo ještě daleko. Ve třetí dvacetiminutovce se přesné trefy dočkala i Sparta. Petr Ton v 53. minutě využil dvojnásobnou početní výhodu. Sedm minut do konce a Slavia vedla o jediný gól. Nakonec u tohoto stavu i zůstalo.

Sparťané v minulých dvou utkáních vyhráli, navíc neinkasovali. Derby ale neovládli, radoval se soupeř. Druhý boj o Prahu vyhráli domácí, jako předchozí klání na Spartě v září. Trenéři Miloslav Hořava a Radim Rulík druhý zápas na sparťanské střídačce prohráli, premiérový proti Plzni v pátek vyhráli.

Slavia Praha - Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1 )
Branky a nahrávky: 15. Endál (Žižka, Kadlec), 16. Kolařík (Tomica, Jaškin) - 53. Ton (Výborný, Gulaši). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 9559.
Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Kuboš, Špelda, Kolařík, Žižka - Krenželok, Štefanka, Vondrka - T. Svoboda, Holec, Sklenář - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - Micka, Branda, Doležal - od 13. navíc Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Bartánus, Broš, Smoleňák - Kratěna, Koreis, Pacovský - D. Tůma, Karpov, Hromas. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice