Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č.Budějovice 2:1Mladá Boleslav prolomila sérii bez gólu a porazila Jihočechy

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 17. kole extraligy České Budějovice 2:1 a ukončili tak sérii čtyř prohraných zápasů, ve kterých nedokázali skórovat. O výhru nad favorizovanými Jihočechy se postarala posila Aleš Padělek a Zdeněk Bahenský.

Článek

Hned v prvních vteřinách utkání se do šance řítil hostující Mikeska, ale na Schwarze v domácí kleci nevyzrál. To bylo také nadlouho jediné ohrožení domácí branky z budějovické strany. Naopak to byl domácí celek, který začal i díky vyloučeným hostujícím hráčům diktovat tempo.

Nejprve se v dobré pozici zastřeloval Matějovský, jehož střela ještě letěla vysoko nad budějovickou klec. V 5. minutě už se ale domácí celek radoval ze vstřelené branky po dlouhých 275 minutách. Šťastným střelcem se stala staronová posila v útoku Padělek.

Domácí po vstřeleném gólu ještě více ožili a v 13. minutě se radovali z druhé branky. Před gólmanem Kovářem byl faulován Bahenský, kterému se ovšem v poskytnuté výhodě podařilo vleže propasírovat kotouč pod budějovickým gólmanem.

Snížil českobudějovický Kašpařík

Středočeši dále působili svěžejším dojmem než hosté, ale do šaten šel nakonec pouze s jednogólovým náskokem. Za hosty snížil necelé tři minuty před úvodní sirénou útočník Kašpařík. Jeho ránu sice gólman Schwarz chytil do lapačky, ale po shlédnutí rozhodčím u videa se ukázalo, že to bylo až za brankovou čárou.

V prostředním dějství hosté hru vyrovnali a místy působili i sehranějším dojmem, než domácí tým, doplněný o tři nové hráče. Přesto se boleslavští hráči snažili a několikrát prověřili pozornost Jakuba Kováře, který ovšem stejně jako domácí brankář Schwarz v druhé dvacetiminutovce nekapituloval.

Nakonec se ukázalo, že o výsledku rozhodla úvodní třetina utkání a v ní lepší střelecká potence domácího týmu. V posledním dějství se totiž diváci opět branky nedočkali. Hrál se sice rychlý a zajímavý hokej, ovšem recept na oba gólmany hráči Boleslavi ani Budějovic nenašli.

Domácí přitom ke skórování měli mnoho možností, neboť hráči Mountfieldu se nechali v závěrečné části často vylučovat a téměř polovinu třetiny odehráli domácí o jednoho nebo dva hráče v poli navíc. Domácí tým tak po dlouhé odmlce slavil tříbodové vítězství, byť nejtěsnějším výsledkem.

BK Mladá Boleslav - HC Mountfield České Budějovice 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. A. Padělek (Vrbata), 13. Bahenský (Nouza, Tvrdík) - 18. Kašpařík (M. Tůma). Rozhodčí: Hodek, Souček - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:11, navíc Gulaš (Č. Budějovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 3280.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Mikulík, Divíšek, Matějovský - A. Padělek, Vrbata, Boháč - Bahenský, Tvrdík, Nouza - Loskot, Milroy, Kupec (21. Handlovský). Trenéři: Holaň a Hiadlovský.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, M. Tůma, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Langhammer, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, R. Pšurný - Mertl, Červený, Podlešák. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec