Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 3:2Hokejisté Plzně prolomili neúspěšnou sérii s Libercem

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v 17. kole extraligy liberecké Bílé Tygry 3:2, a přerušili tak pětizápasovou sérii proher s tímto soupeřem. Po vyrovnané první třetině se v prostřední části Indiáni ujali vedení, a přestože jim sudí neuznali další dvě branky, udrželi náskok až do konce utkání. O dva góly se postaral nově složený druhý útok Západočechů vedený Martinem Strakou.

Článek

Domácí kouč Jelínek po více než dvou sezónách poprvé roztrhal osvědčenou dvojici v prvním útoku Indiánů Straku s Vlasákem. Plzeňský kapitán naskakoval ve druhé formaci a právě po jeho ideální přihrávce otevřel Lammers střelou do zcela odkryté branky již ve 2. minutě skóre.

Aktivnější Západočeši mohli vedení navýšit během 75 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři. Tu ale hosté s přehledem ubránili a naopak mladíka v domácí brance Mazance pořádně prověřil Kudrnův pokus z mezikruží.

V 10. minutě se zpoza branky až před Pince protáhl Kovář, v rozhodující chvíli však nedokázal ležícího gólmana Bílých Tygrů přehodit. Jak využít šanci, ukázali ve své první početní výhodě hosté, když v přečíslení dvou na jednoho vyrovnal po vybídnutí od Nedvěda ranou bez přípravy Trončinský.

V úvodu prostřední části Severočeši domácí hráče zle svírali při přesilovce, od pohromy je uchránil Mazanec jistým zákrokem proti bombě nekrytého Hunkese. Za chvíli se na druhé straně po dorážce Kováře dožadovali branky Západočeši. Sudí Turčan ale po konzultaci s kolegou u videa rozpažil. O čtyři minuty později se domácí opět radovali, branku Straky však tentokrát po prohlídce videozáznamu neuznali sudí pro hru vysokou holí.

V přesilové hře se prosadil Kovář

Nápor Indiánů vrcholil po polovině utkání. V přesilové hře nejprve Vlasák z otočky jen těsně minul odkrytou branku. Následně z protiútoku nenápadnou střelou orazítkoval levou tyčku Dušek, čehož mohl vzápětí litovat. Vyloučení Čakajíka totiž potrestal po přiťuknutí Vostřáka zblízka Kovář.

Hosté zareagovali zjednodušením hry s častým nahazováním kotouče na zadní mantinel. Příležitosti jim však tato taktika nepřinášela. Mnohem nebezpečnější směrem dopředu zůstali domácí. To potvrdil důraznou akcí okolo branky Johnson, po jehož nahození upravil dorážkou na 3:1 Straka.

Plzeňský vůdce poté našel před brankou volného Sýkoru, který tečí jen těsně minul levou tyč. V 53. minutě ale udeřilo překvapivě na druhé straně, když Nedvěd v jízdě šikovně přikopl kotouč volnému Duškovi, který střelou po ledě snížil na rozdíl jediného gólu.

Tři minuty před koncem neuspěl po individuální akci z rohu kluziště proti Mazancovi Dušek. Následoval dvouminutový trest pro Jeřábka. V přesilovce se ocitl sám před klečícím Mazancem Nedvěd, trefil však pouze horní tyčku a hostům k bodovému zisku nepomohl ani závar při závěrečné hře bez brankáře.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Lammers (Straka, Modrý), 34. Jan Kovář (Vostřák, Modrý), 45. Straka (Johnson, Lammers) - 12. Trončinský (Nedvěd), 53. Dušek (Nedvěd, Kudrna). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 5440.
Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Frolo, Modrý, Benák, Dresler - P. Sýkora, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, Straka, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Petruška, Lev, od 35. navíc J. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Moravec, Čakajík, Trončinský, Holub, Rýgl - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Podkonický, Vak, M. Hořava - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Kica. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články