Hlavní obsah

Jihlavský Padělek se vrátil do Boleslavi, aby ukončil její čekání na gól

Martin KézrPrávo

Čtyři zápasy po sobě nedokázali hokejisté Mladé Boleslavi v extralize skórovat a jejich zničující čekání na gól utnul až po 245 minutách z Jihlavy vypůjčený útočník Aleš Padělek. Čas od posledního gólu středočeského týmu ze hry byl dokonce o půl hodiny delší.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aleš Padělek (vlevo) v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

„Když jsem v sobotu ještě v Jihlavě zaslechl z televize, jak proklatě dlouho se Boleslav netrefila, úplně jsem si říkal, brr to je hrůza. Tak dlouhou dobu bez vstřelené branky jsem nikde nezažil, ale ani o tom neslyšel. Za pozvánku do týmu jsem byl ale rád, stejně jako že se mi povedlo trefit,“ líčil třicetiletý Padělek, jenž bolesalvský dres oblékal už v extraligovém ročníku 2008/09. Potom však působil jen v první lize, minulou sezónu ve Znojmě a teď v Jihlavě.

„V kabině nebyla před zápasem ponurá nálada, i když někteří kluci přiznávali, že na nich z toho čekání na gól leží deka. Taky se vybíraly peníze na prvního střelce, takže ty mám v kapse,“ usmál se autor úvodní branky zápasu, který domácí vyhráli 2:1 a sesadili budějovický Mountfield z čela tabulky.

„Důležitý byl dobrý začátek, na konci to zase bylo hodně o bojovnost,“ doplnil Padělek, jehož další působení v Boleslavi záleží na dohodě klubu s Duklou o možnostech střídavého startu. Téměř měsíc na domácí výhru čekající Středočeši si při zdravotní absenci Macha, Fabuše, Pabišky a Gajovského půjčili na nedělní zápas i Mikulíka z Ústí a plzeňského Tvrdíka.

„Všichni tři útočníci dobře zapadli, ale výkon nebyl o jedincích, nýbrž o celém týmu, který to trápení hrozně moc chtěl ukončit. Máme bojovné typy a obětavostí na ledě lze hodně věcí nahradit,“ mínil kouč Miloš Holaň, jenž po čtvrtečním nástupu na střídačku oslavil první výhru už po boku nového asistenta Vladimíra Hiadlovského. „Působili jsme společně před dvěma lety ve Zvolenu, navážeme na tu práci.“

Reklama

Související témata: