Hlavní obsah

Hokejový útočník Pospíšil bude hostovat z Brna ve Slavii

PRAHA

Hokejový útočník Tomáš Pospíšil bude do konce sezony hostovat z Brna v pražské Slavii. Třiadvacetiletý Pospíšil, který přišel do Komety v létě z Třince, nedostával příliš prostoru na ledě a v 17 zápasech si připsal jednu asistenci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Pospíšil (vpravo) ještě v dresu Třince

Článek

"Chceme zvýšit konkurenci v útoku. Tomáš je navíc pravák, což se nám hodí," řekl oficiálním internetovým stránkám Slavie generální manažer a trenér Vladimír Růžička. Novou akvizici bude mít k dispozici už v úterním utkání na ledě Vítkovic. "Tomáše znám z Třince, je to dobrý hráč. A my to musíme vepředu trochu nastartovat," doplnil Růžička.

Pospíšil se loni vrátil do extraligy po čtyřletém působení v zámoří, kde hráč draftovaný Atlantou hrál OHL za Sarnii, pak v AHL za Chicago Wolves i Albany a také ECHL za Gwinnett. Na kontě má v české extralize 72 utkání a 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí.

"Ve Slavii bych si měl více zahrát. Do týmu Komety se totiž má vrátit Jirka Dopita a na mě by asi nezbylo místo," prohlásil na webu Komety Pospíšil.

"Tomáš neměl takový prostor, jak jsme si představovali. Proto jsme se domluvili, že odejde do Slavie na hostování do konce sezony. Měl by tam dostat více prostoru, což mu umožní lépe se vyhrát. I nadále má smlouvu u nás, zůstává naším hráčem a po sezoně se vrací zpátky do mužstva," dodal sportovní manažer Brna Jaroslav Medlík.

Reklama

Související témata: