Hlavní obsah

Kádr hokejistů Kladna opouští Kameš, míří na hostování do Berouna

KLADNO

Vedení hokejistů Kladna se snaží dalšími změnami v kádru oživit výkonnost mužstva, které je v tabulce extraligy poslední s devítibodovou ztrátou. Z týmu bude proto brzy uvolněn obránce Vladimír Kameš, jenž s největší pravděpodobností zamíří na měsíční hostování do prvoligového Berouna.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lukáš Pech z Karlových Varů (uprostřed) uniká Vladimíru Kamešovi z Kladna (vlevo) a snaží se překonat brankáře Středočechů Lukáše Cikánka.

Článek

Kameš se v posledních dvou zápasech nevešel do sestavy, naposledy hrál v 15. kole proti Spartě. Během dosavadních 13 startů v sezoně si připsal dvě asistence. "Trenéři ho v poslední době moc nestavěli, dostavil se u něho pokles výkonnosti, ale to se může stát. Jde o hráče pod kontraktem na tři roky a my potřebujeme, aby hrál. Může z něho být opět stabilní extraligový hráč," řekl ČTK výkonný ředitel klubu Milan Volf.

Šestadvacetiletý syn bývalého vynikajícího útočníka a mistra světa z roku 1985 je přitom jedním z nejlépe hodnocených hráčů Středočechů v bilanci plusových a minusových bodů za účast hráčů na ledě při vstřelených a obdržených brankách. Na kontě má jeden minusový bod. Z obránců je na tom lépe jen Lukáš Poživil s nulou, jenž má ovšem na kontě pouze jediný start.

Kameš by měl vypomoci prvoligovému Berounu. "Jsme s ním dohodnuti, že ještě počkáme do středy, pokud si nesežene třeba něco v extralize. V takovém případě bychom jednali, co dál. Jinak bude následovat měsíční hostování v Berouně," vysvětlil Volf.

Zároveň také naznačil, že další změny mohou následovat. "Jestli budou hráči takhle hrát i nadále, budou odcházet i další," prohlásil Volf.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice