Hlavní obsah

Slovenský útočník Bicek se stal posilou hokejistů Kladna

KLADNO

Hokejisty Kladna posílil slovenský útočník Jiří Bicek. Jednatřicetiletý vítěz Stanleyova poháru z roku 2003 s New Jersey byl bez angažmá a v úvodu sezony nastoupil ve dvou zápasech za Prešov v druhé nejvyšší slovenské soutěži. V minulé sezoně působil ve švédském Södertälje. V posledním týmu české extraligy je zatím na zkoušku a nastoupí už v dnešním utkání na ledě Českých Budějovic.

Foto: ČTK/Stanislav Bačenko

Jiří Bicek ukazuje Stanleyův pohár fanouškům v Košicích

Článek

"Dohodli jsme se, že u nás bude tři zápasy na zkoušce. Pokud se prosadí a bude tak dobrý, jak předpokládáme, tak vstoupí v platnost smlouva do konce sezony," řekl ČTK k uzavřenému kontraktu výkonný ředitel Kladna Milan Volf. Bicek se připojil k týmu dnes ráno.

Odchovanec košického hokeje, jehož otec pochází z Moravy, se stal před sedmi lety prvním slovenským hokejistou, který získal Stanleyův pohár. New Jersey draftovalo Bicka v roce 1997 jako 137. v pořadí. Od té doby působil v zámoří sedm sezon, ale převážně na farmě v Albany v nižší AHL. Za Devils odehrál v NHL 62 utkání a připsal si 13 bodů za šest branek a sedm asistencí. V play off dostal příležitost v sedmi zápasech a nebodoval.

V roce 2004 se vrátil do Evropy. Nejdříve strávil rok v mateřských Košicích, pak působil sezonu ve švédském Leksandu, následně hrál Elitserien i v Brynäs. Pak působil ve Finsku v KalPě Kuopio, v Jyväskylä a také ve švýcarském Bielu. V uplynulé sezoně se účastník mistrovství světa z let 1997 a 2009 vrátil do Švédska do Södertälje.

V létě se Bicek krátce připravoval s týmem HC Lev v Popradu, který se snažil o vstup do KHL, ale projekt nakonec padl. Pak trénoval v Prešově a jako volný hráč tam mohl bez smlouvy odehrát dvě utkání, v nichž zaznamenal jednu asistenci.

Reklama

Související témata: