Hlavní obsah

Třinec potvrdil vedení výhrou nad Spartou, Vítkovice vydřely vítězství nad Slavií

PRAHA

Další pokus na zlepšení sebevědomí nevyšel. Hokejisté Sparty v úterním 18. kole extraligy podlehli vedoucímu Třinci 0:3 a zůstávají v tabulce předposlední. Ocelářům dál šlapou na paty druhé Vítkovice, které přehrály 2:1 Slavii, i třetí České Budějovice, jež deklasovaly poslední Kladno 7:1. Kontakt s čelem tabulky naopak ztratila brněnská Kometa, která prohrála 1:4 na ledě Karlových Varů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Gulaši ze Sparty se marně snaží zastavit třineckého Jana Peterka.

Článek

Nová trenérská dvojice Sparty Miloslav Hořava s Radimem Rulíkem tak má po týdnu fungování na střídačce bilanci jedné výhry a dvou porážek. Pražané na domácím ledě drželi s lídrem dlouho krok a diváci čekali na gól víc než polovinu zápasu: k radosti hostů otevřel skóre až v 31. minutě při oslabení Adamský. Sparta dál držela naději na vyrovnání, vaz jí ale srazilo 46 sekund v úvodu poslední desetiminutovky, kdy Pöpperleho v rychlém sledu překonali Polák a Varaďa.

Hokejisté Vítkovic potvrdili, že na domácím ledě letos body nerozdávají. Slavia přijela povzbuzená úspěchem v derby se Spartou, které vyhrála 2:1, v úterý ale stejným poměrem prohrála. Domácí vedli od konce první části po trefě Svačiny, Pražané sice dokázali zásluhou ex-vítkovického Krenželoka srovnat, definitivní podobu skóre ale nakonec určil Káňa.

Slavia po porážce v tabulce klesla před Spartu na dvanácté místo, z nějž se po výhře 3:2 v prodloužení na ledě Zlína odpoutala Mladá Boleslav. Dva body Středočechům paradoxně zajistila dvojice Marušák, Divíšek, kvůli jejichž chybné registraci hrozí Boleslavi kontumace všech dosavadních utkání v sezóně. První jmenovaný zařídil v 56. minutě vyrovnání a Divíšek vstřelil v 63. minutě vítězný gól.

Na Kometu se dotáhl Liberec 

České Budějovice si po klopýtnutí v Mladé Boleslavi proti nejhoršímu celku extraligy s chutí zastřílely. Středočeši sice po první třetině drželi na ledě soupeře nadějné skóre 1:1, poté ale v každé z částí obdrželi po třech brankách a vracejí se domů s potupným debaklem 1:7.

První trojice se díky tříbodovým výhrám odpoutala od dalších pronásledovatelů. Kometa své konto nerozšířila po prohře v Karlových Varech. Domácí zlomili vyrovnané skóre 1:1 na konci první třetiny a poté přidali v každém dějství po jedné brance.

Na Brno se tak bodově dotáhl a ze čtvrtém příčky odsunul Liberec, který napravil nepříznivou domácí bilanci s Pardubicemi, jimž podlehl v posledních třech zápasech. Tentokrát měli Bílí Tygři utkání pod kontrolou a když Východočeši vstřelili v 50. minutě kontaktní gól, dorazili soupeře dalšími dvěma zásahy v poslední pětiminutovce.

Ani v pátém utkání za sebou nedokázali vyzrát hokejisté Litvínova na Plzeň. Severočeši navíc padli v domácím prostředí, kde se jim v letošní sezóně dařilo. Brankář Indiánů Mazanec vychytal čisté konto, litvínovský gólman J. Hübl naopak inkasoval v každé třetině jednu branku.

18. kolo hokejové extraligy
Litvínov - Plzeň 0:3on-line
Branky: 4. Sýkora, 40. Sýkora, 41. Lammers.
Vítkovice - Slavia 2:1on-line
Branky: 19. Barinka, 45. Káňa - 33. Krenželok.
České Budějovice - Kladno 7:1on-line
Branky: 5. Kašpařík, 27. Vydarený, 34. Langhammer, 39. Gulaš, 43. Pletka, 54. Květoň, 59. Šimánek - 20. Hovorka.
Zlín - Mladá Boleslav 2:3 v prodl.on-line
Branky: 11. Leška, 44. Sýkora - 7. Vrbata, 56. Marušák, 63. Divíšek.
Liberec - Pardubice 4:1on-line
Branky: 29. Výtisk, 43. Ondřej, 55. Kudrna, 60. Čakajík - 50. Radil.
Karlovy Vary - Brno 4:1on-line
Branky: 7. Nosek, 20. Hruška, 33. Hřebejk, 48. Sailer - 11. Malec.
Sparta - Třinec 0:3on-line
Branky: 31. Adamský, 52. Polák, 53. Varaďa.

Reklama