Hlavní obsah

Sparta - Třinec 0:3Sparta se stále trápí, prohrála s Třincem 0:3. Poprvé letos doma bez bodu

PRAHA

Pacient je stále nemocný, léčba nepomáhá. To je diagnóza hokejové Sparty, která v 18. kole prohrála s Třincem 0:3. Tři zápasy sparťané odehráli pod novými trenéry, ale výsledek je zatím hodně rozpačitý. Miloslav Hořava a Radim Rulík jednou vyhráli a dvakrát prohráli. Navíc v úterý poprvé v sezóně domácí nebodovali, k tomu nevstřelili ani gól a diváci je vypískali.

Článek

Po první třetině mohli domácí litovat nevyužitých šancí. V 6. minutě Smoleňák zaváhal, s dorážkou neuspěl ani Bartánus. O sedm minut později opět zaváhal Smoleňák. Půlka branky byla prázdná, ale puku si nikdo v pravý okamžik nevšiml, sparťanský forvard stál navíc zády.

V 15. minutě jeli dva sparťanští útočníci na jednoho třineckého beka. Ton s Kůrkou se ale také zapsali mezi neúspěšné. Stejně jako na druhé straně dvě vteřiny před koncem Polanský. I v tomto případě měl gólman navrch.

Ve druhé třetině hrála Sparta tři přesilové hry. Ani jednu nevyužila, ani v jedné si nevytvořila větší tlak, při jedné dokonce zkolabovala. Třinečtí ve vlastním oslabení jeli od modré čáry dva proti nikomu. Kdo viděl, neuvěřil. Před nájezdníky stál jen osamocený gólman Pöpperle. Adamský s Peterkem si poradili, hosté vedli 1:0, ale v té době už hráli bez zraněného Lukáše Krajíčka, kterého trefil puk do obličeje. Hostující obránce hned zamířil do šatny s ručníkem na obličeji.

Třetí část začala Sparta náporem. Vyrovnat mohl Ton, ale neuspěl. Stejný hráč pálil mimo tři tyče při další početní výhodě, ale ve 48. minutě stále byli blíže k bodům Oceláři. Co už bylo hodně i na domácí fanoušky. „Budíček, budíček,“ znělo Tesla arenou.

To hráče probudilo, ale výsledek nulový. Třinec mohl děkovat svému gólmanovi Hamerlíkovi. „Hoši bojovat,“ ozvali se zase třinečtí diváci. Ti si mohli za chvíli oddychnout. Polák zvýšil na 2:0 a domácí tlak přišel vniveč. Konec nastal za necelou minutu. Varaďa ukázal, kdo je prvním týmem extraligové tabulky. A nálada na Spartě? "Bojujte za Spartu," skandovali zase diváci.

Sparta Praha - Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávka: 31. Adamský (Peterek), 52. Polák (Peterek,Zíb), 53. Varaďa (Bonk, Lojek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Charvát, Bádal. Vyloučení: 4:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 3610.
Pöpperle - O'Brien, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Salcido, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Kratěna, Broš, Smoleňák - Bartánus, Koreis, Hromas - D. Tůma, Karpov, Pacovský. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Hamerlík - Lojek, Hudec, Krajíček (35. P. Hořava), Zíb, Richter, Hrabal - McGregor, Bonk, Varaďa - Orsava, M. Růžička, Kohn - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín