Hlavní obsah

Karlovy Vary - Brno 4:1Hokejisté Karlových Varů opět díky přesilovkám pokořili Brno

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů v 18. kole extraligy porazili Kometu Brno 4:1 a stejně jako v prvním vzájemném utkání v Brně zničili soupeře v přesilových hrách. V úterý proměnili tři početní výhody, zatímco na konci září na ledě Brna vyhráli vysoko 7:0 díky hned pěti trefám v přesilovkách.

Článek

V úvodu nabídl Kometě dvě početní výhody karlovarský kapitán Skuhravý, který šel po 34 vteřinách pykat za vysokou hůl a hned devět vteřin po návratu z trestné lavice znovu za nedovolené bránění. Ale hosté celkem čtyřminutovou početní výhodu nezužitkovali. Největší šanci měl Balej, který se ocitl sám před Sáblíkem, ovšem neuspěl. Naopak domácí se v sedmé minutě při trestu Protivného prosadili, když Kumstát přihrál zpoza branky najíždějícímu Noskovi a karlovarský bek prostřelil Hoviho.

O chvíli později se natřikrát snažil protlačit puk pod pravým betonem brněnského brankáře Dej. V 11. minutě se však dočkali vyrovnání Moravané; nechytatelnou bombou od modré čáry se o to postaral obránce Malec. Brno po vstřelené brance ožilo. Střelu obránce Bičánka ovšem vykryl Sáblík. V poslední minutě úvodní části se naskytla domácím výhoda přesilové hry pěti proti třem a po 15 vteřinách ji využil kanonýr Hruška.

Na začátku druhé části měla Energie opět dvojnásobnou početní výhodu, tentokrát na 30 sekund, ale Kometa se ubránila. Hrál se hokej nahoru dolů a příležitosti se střídaly na obou stranách. V největší se ocitl brněnský Balej, na Sáblíka ovšem nevyzrál ani při opakované dorážce. Ve 33. minutě Západočeši využili prvního drobného zaváhání strážce brněnské branky. Hovi neudržel kotouč po nenápadné střele Hřebejka a ten dorážkou zvýšil na 3:1.

Na přelomu druhého a závěrečného dějství se domácí ubránili při Noskově trestu a nedali soupeři naději na zvrat ve vývoji zápasu. Navíc ve 48. minutě využil přesilovou hru Sailer a od té doby už nebylo o vítězi utkání pochyb. V 51. minutě ještě doslova knokautoval finského gólmana střelou do masky agilní Skuhravý a Hoviho návrat do branky ocenilo publikum potleskem.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Nosek (Kumstát, Skuhravý), 20. Hruška (Gřegořek), 33. Hřebejk, 48. Sailer (Gřegořek) - 11. Malec (Huml). Rozhodčí: Turčan, Souček - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:0. Diváci: 3108.
Karlovy Vary: Sáblík - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Hájek - Kumstát, Skuhravý, Melenovský - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Dej, Sailer - Cyganov, Klíma, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Zubíček, Protivný, Bičánek, Šenkeřík, Kempný - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Erat, Brabenec, Hubáček - R. Hruška, Balej, Kvapil - R. Dlouhý, Křivohlávek, Jakub Svoboda. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín