Hlavní obsah

Holaň: Vyhazov ze Sparty, kontumace v Boleslavi. Aspoň se nenudím

MLADÁ BOLESLAV

Divoké období prožívá hokejový trenér Miloš Holaň. Poté, co se s ním po vítězném zápase v Mladé Boleslavi rozloučila pražská Sparta, se upsal právě Středočechům. Boleslav se ale jako jeden ze tří extraligových klubů zamotala do problémů s registracemi hráčů a kvůli kontumacím nejspíše přijde o 22 z 24 získaných bodů. „Aspoň se v sezóně nenudím,“ uvedl Holaň v on-line chatu na Sport.cz.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenét Miloš Holaň

Článek

„Byl to pro mě šok, s hráči i vedením o tom diskutujeme,“ dodal už vážněji. Podle Holaně ještě pro mladoboleslavské hokejisty sezóna ztracená není. Byť by se tým z jedenáctého místa, kde měl dosud ve vyrovnané tabulce jen šestibodovou ztrátu na čtvrtý Liberec, propadl až na poslední příčku s pouhými dvěma body.

„Je mi líto hlavně hráčů. Vybojovali body na ledě a přijdou o ně u zeleného stolu. Bude záležet, jak se s tím vnitřně srovnají. Určitě to na nich stopy zanechá, záleží na každém, jak silná je osobnost a jak se s tím vypořádá. Křivdu ale určitě cítí všichni. Pro mě osobně je to situace, v níž jsem ještě nebyl,“ podotkl kouč.

Volil by jiný postih

Odmítl zároveň spekulaci fanoušků, že by za krokem APK stály pražské kluby Sparta a Slavia. „Ten pocit nemám, ale paradoxně se to sešlo tak, že na současné situaci vydělají,“ řekl Holaň s tím, že sám by volil jiný postih. „Dal bych klubům vysoké finanční tresty a poté bych asi zjednodušil proces registrací. Kluby by samy měly najít viníky, kteří za to byli zodpovědní.“

S úsměvem se Holaň vyrovnal s otázkou na vítěze extraligy. „To si musíme počkat, kolikrát se ještě změní tabulka...“

Sparťané byli po našem odvolání v šoku

Také Spartě, v níž donedávna působil, věnoval v on-line chatu pár slov. „Ještě jsem v desetileté trenérské kariéře nezažil, abych si byl s hráči tak blízko jak profesně, tak lidsky. Ve Spartě jsme se respektovali vzájemně. Po vyhraném zápase s Boleslaví a našem odvolání byli v šoku. Alespoň takový jsem měl pocit,“ konstatoval Holaň.

Holaň uvedl, že je ambiciózní trenér a nerad prohrává. „Při příchodu do Boleslavi jsem měl určitě jiné cíle. Nyní ale bude těžké se dostat s takovou ztrátou do play-off,“ poznamenal kouč a v žertu odpověděl i na otázku, zda by se nechtěl vrátit do Sparty, která je teď na tom lépe: „Chystám se jim zavolat.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články