Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:1Třinec bojoval s Dubou, Zlín přemohl až v prodloužení

TŘINEC

Hokejisté Zlína i podruhé v sezoně sebrali Třinci bod, na ledě Werk Arény však prohráli Peterkovým gólem z prodloužení 1:2. Domácí byli blíže výhry už v normálním čase, ale velkou oporou hostů byl gólman Duba, který je ve Zlíně na hostování právě z Třince. Oceláři si připsali čtvrtou výhru v řadě.

Článek

Oceláři po dvou vítězstvích venku začali i doma s chutí. Z aktivního nástupu už po třech minutách rezultovala Hrňova rána do tyče, ale nakonec to byla na dlouhou dobu jediná velká možnost domácích. Zlín se totiž z úvodního útlumu rychle otřepal a vyrovnal hru.

Historie se ve druhé části opakovala s tím rozdílem, že Třinec svůj počáteční nápor přetavil i v gól. Květoň se před brankou natáhl po vyražené střele Poláka a z otočky puk poslal Dubovi pod pravou rukou do branky.

Další rozlet Ocelářů však zastavila vyloučení. Zlín prováhal kratší přesilovku pět na tři, po níž je naopak při vyložené šanci Varadi musel podržet Duba. Hosté hráli v početní výhodě skoro osm minut, ale bez gólové možnosti.

To Třinečtí při čtyřminutovém trestu Vlacha roztočili před zlínskou svatyní kolotoč nevídaných obrátek. Soupeř jedinkrát dokázal vyhodit puk z obranného pásma, ale obrovský tlak se rozbil o Dubu. Vrcholem zmaru byla stoprocentní šance Kohna, který z brankoviště s ležícím gólmanem přehodil břevno i mantinel.

Vlach se za útrapy spoluhráčů nemohl vykoupit lépe. Devatenáct vteřin po návratu z trestné lavice se natlačil na střed a bekhendem prostřelil Hamerlíka. Ten kapituloval po 149 minutách.

Bez nemocného kapitána Bonka měl Třinec se zlínskou defenzívou těžké pořízení. Výhru mohl na jeho stranu strhnout Peterek, který jel ve 47. minutě sám na gólmana, Dubu však pokusem mezi betony nepřelstil.

I když Oceláři v závěru mohutně tlačili, nečekané rozuzlení mohl obstarat Rachůnek: poprvé trefil bekhendem tyčku a podruhé v těžké pozici mířil do Hamerlíkova betonu.

O bod navíc pro Oceláře se v prodloužení zasloužil Peterek, který se po individuální akci natlačil před Dubu a zavěsil pod horní tyčku.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávka: 22. D. Květoň (Polák), 64. Peterek - 39. Roman Vlach. Rozhodčí: Šindler, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 3906.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Zíb, Richter, Hrabal, Lojek, Hudec - Orsava, Kohn, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Polák - McGregor, Hampl, Varaďa - Hrňa, Polanský, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: